Premier League

A Tottenham megérkezett az élbolyba

A Tottenham Hotspur 1-0-ra legyőzte a Swansea City együttesét az angol labdarúgó-bajnokság 17. fordulójának vasárnapi játéknapján. André Villas-Boas csapata pontszámban beérte a harmadik Chelsea-t.

A Tottenham nagy mezőnyfölényben futballozott az első félidőben, de igazán veszélyes helyzetig nem jutott el. Egy Dempsey-fejes és egy távoli Walker-lövést jegyezhettünk fel a londoniaknál, utóbbinál Tremmel vállal védett, a kipattanót Gallas fejelte kapura, ezt is hárította kapus. A vendégeknél a hajrájában De Guzman jobbról lőtt, kicsivel kerülte el a bal felsőt a labda, majd Michu a félpályáról próbálta átemelni Llorist, fölé szállt a labda.

A második játékrész elején Dyer fejelhetett közelről, üresen, de nem tudta kapura irányítani a labdát. A 49. percben Adebayor estében lőtt, Tremmel védett. A Swansea nyíltabban játszott, de ezzel ki is nyílt, helyzetei továbbra is Spursnek voltak. A 66. percben a 350. Premier League-meccsén szereplő Defoe kissé balról a hosszú alsó mellé tüzelt. A 75. percben góllá érett a nyomás: egy jobb oldali szabadrúgás után a lecsorgó labdát Vertonghen kapásból vágta a kapuba (1-0).

A Swansea a folytatásban is erőtlen volt támadásban, a walesiek csak a hosszabbításban tudták megszorongatni a hazaiakat, akik Hugo Lloris vezetésével állták a sarat. A mérkőzés végén kapott pár percet Scott Parker is,a válogatott középpályás az Európa-bajnokságon játszott utoljára tétmeccset. A Tottenham javította a múlt heti, Everton elleni csorbát (1-2) és pontszámban beérte a harmadik helyen álló Chelseat-t a táblázaton, a Swansea zsinórban másodszor kapott ki.

Premier League, 17. forduló:
Tottenham Hotspur-Swansea City 1-0 (0-0)
gólszerző: Vertonghen (75.)
 
Szombaton játszották:
FC Liverpool-Aston Villa 1-3 (0-2)
Manchester United-Sunderland 3-1 (2-0)
Norwich City-Wigan Athletic 2-1 (1-0)
Queens Park Rangers-Fulham 2-1 (0-0)
Stoke City-Everton 1-1 (0-1)
Newcastle United-Manchester City 1-3 (0-2)
 
Később:
West Bromwich Albion-West Ham United 17.00
 
Hétfőn:
Reading-Arsenal 21.00
 
A Chelsea-Southampton találkozót a londoni csapat klubvilágbajnoki kötelezettségei miatt elhalasztották.