Bundesliga

A Dortmund nem botlott a Hoffenheim ellen

November vége óta először győzött a német élvonalban a Borussia Dortmund csapata. A fekete-sárgák 3-1 arányban nyertek a Hoffenheim otthonában a Bundesliga tizenhetedeik fordulójában.

A Dortmund győzött a Hoffenheim otthonában

A mérkőzésen a vendégek szereztek vezetést az első félidő derekán, akkor Götze vállalkozott egy váratlan lövésre a tizenhatos bal sarkánál, mellyel alaposan meglepte Casteels kapust (0-1). Ezt azonban a Hoffenheim még kiegyenlítette: Fabien Johson ugratta ki Vollandot a büntetőterületen belül, aki középre adott, Schipplock pedig közelről az üres kapuba passzolt (1-1)

Az első félidő döntetlennel zárult, a másodikban már csak egy csapat volt a pályán. Az 57. percben Götze indította Reust, aki a középen érkező Grosskreutz elé tálalt, s a középpályásnak nem okozott gondot bevenni a kaput (1-2).

A második játékrész közepén eldőlt a mérkőzés: Lewandowski kapott egy remek kiugratást, megkerülte a kapust, majd mintegy hét méterről, éles szögből a léc alá emelt (1-3).

A Dortmund november 27-e óta először győzött a bajnokságban, a Hoffenheim ezzel szemben zsinórban hatodik vereségével negatív klubcsúcsot döntött.

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/bundesliga-I-2012-2013/1239617 
Bundesliga
17. forduló
TSG 1899 Hoffenheim-Borussia Dortmund 1-3 (1-1)
Gólszerzők: Schipplock (36.) ill. Götze (26.), Grosskreutz (58.), Lewandowski (66.)