Férfi kosárlabda

Nenad Ascserics még nem beszél új igazolásokról

A szolnoki kosarasok új vezetőedzője, Nenad Ascserics csak az ünnepek után igazolna a sérültek helyére.

Nenad Ascserics jövőre igazolna

Jól sikerült Nenad Ascserics edző tiszaligeti bemutatkozása, hiszen az Olaj a Temesvár elleni győzelmével továbbjutott az EuroChallenge Kupában. Nyáron úgy tűnt, hogy az Olaj egyik legnagyobb hazai riválisánál, a Körmendnél kezdi el a munkát, de az ottani közös munka végül meghiúsult. A szakember a klub honlapján nyilatkozott.

"Egész más a két szituáció - jelentette ki Ascserics. - Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a Szolnok komolyabb csapat. Hiszen az elmúlt két év magyar bajnokáról, az egyik legjobb európai bajnokság, az Adria Liga résztvevőjéről beszélünk. Ez pedig már önmagában is óriási különbség a Körmenddel szemben."

Nincs megállás az Adria Ligában, jövőre folytatódik az EuroChallenge, közben elkezdődnek a Magyar Kupa küzdelmei is.

"Így igaz. Ezzel kapcsolatban azt emelném ki, hogy rengeteg találkozónk van. Nagyon szoros a programunk, meccsről meccsre kevés időnk marad azon agyalni, mit is csinálunk éppen. De ez van, menni kell tovább, és majd meglátjuk, mi sül ki belőle."

A szakvezető arról is beszélt, elég erősnek érzi az Olaj keretét ezekhez a feladatokhoz, vagy tervez erősítéseket a következő hetekben.

"Először is el kell, hogy mondjam, örülök, hogy ezzel az alapvetően jó játékosállománnyal dolgozhatom. Csakhogy a csapatot mostanában is rengeteg sérülés, betegség sújtja. Most úgy gondolkodom erről, hogy várjuk meg az idei évből hátralévő három meccset a Partizan, a Krka és a Cibona ellen. Az ünnepek után ismét edzésbe áll a csapat, és akkor lesz értelme beszélnünk az esetleges erősítésekről. Azt azonban jelen pillanatban nem tudom megmondani, hogy ki, milyen posztra érkezhet, most még konkrét elképzelésem sincs az esetleges új játékosok személyéről" - tette hozzá a szerb-osztrák kettős állampolgárságú, egykoron kiváló kosarasként ismert szakember.