Premier League

Benteke kivégezte a Liverpoolt, hengerelt a Manchester United

Az Aston Villa 3-1-re nyert az FC Liverpool otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 17. fordulójának szombati játéknapján. Christian Benteke két góllal és egy gólpasszal járult hozzá a birminghami sikerhez.

Manchester United-Sunderland

A Sunderland az eddigi nyolc idegenbeli bajnoki meccsén csupán egyszer győzött, Manchesterben pedig az első 20 percben kapitulált. A 16. percben Ashley Young a bal oldalon két védőt is becsapott, beadott, Van Persie pedig hét méterről a léc alá lőtt (1-0), három perccel később pedig Cleverley növelte a hazai előnyt, balról 13 méterről, a hosszú sarokba tekert (2-0). Az 59. percben Rooney is betalált, Van Persie balról két védő szorításából középre passzolt, Rooney két védő között állva a hálóba továbbított (3-0). A 72. percben szépített a Sunderland, Campbell egy méterről bólintott a hazai kapuba (3-1). A Manchester United ezzel a sikerrel ismét hat ponttal vezeti a tabellát a Newcastle-ben győztes, városi rivális City előtt. A Sundarlendet egy pont választja el a kieső zónától.

Benteke

Liverpool-Aston Villa

A Liverpool két győzelemmel, az Aston Villa két döntetlennel a háta mögött találkozott egymással az Anfield Roadon. A 29. percben a vendégek villantak, Benteke 22 méterről, kicsit balról eresztett meg egy lövést, Reina későn vetődött, így a labda a jobb oldali kapufáról a hálóba vágódott (0-1). A 40. percben újabb Aston Villa-gól borzolta a hazai hívek kedélyállapotát, Benteke jobbról, zseniális mozdulattal középre sarkalta a labdát, amire Weimann érkezett és hét méterről a jobb alsóba zúdította (0-2). Az 51. percben folytatódott a Benteke-show, Joe Cole labdát vesztett a félpályánál, Benteke kapura húzott vele, a gyámoltalan liverpooliak között betört a 16-oson és nyolc méterről a léc alá bombázott (0-3). A 87. percben szépített a Liverpool, Gerrard jobbról befelé lopta magát és 20 méterről ballal a hosszú sarokba lőtt (3-1). Az Aston Villa ezzel a sikerrel a 14. helyre jött fel, a Liverpool 11.

A további mérkőzéseken

Első sikerét aratta a sereghajtó Queens Park Rangers a bajnokságban, miután Adel Taarabt duplájával 2-1-re verte a Fulhamet. Harry Redknapp veretlen a QPR-ral, kinevezése óta három döntetlent és egy győzelmet aratott a csapattal. Formában maradt a Norwich, amely sorrendben harmadik sikerét aratta és zsinórban immár tizedik meccsén maradt veretlen a bajnokságban, ezúttal a Wigant verte. Az Everton nem tudta megerősíteni negyedik helyét, csupán egy pontot szerzett a Stoke City otthonában.

Premier League
17. forduló
Manchester United-Sunderland 3-1 (2-0)
Gól: Van Persie (16.), Cleverley (19.), Rooney (59.), ill. Campbell (72.)
 
Liverpool-Aston Villa 1-3 (0-2)
Gól: Gerrard (87.), ill. Benteke (29., 51.), Weimann (40.)
 
Norwich-Wigan 2-1 (1-0)
Gól: Pilkington (15.), Hoolahan (63.), ill. Maloney (50.)
 
QPR-Fulham 2-1 (0-0)
Gól: Taarabt (51., 67.), ill. Petric (81.)
 
Stoke City-Everton 1-1 (0-1)
Gól: Jones (51.), ill. Shawcross (35., öngól)