Forma-1

Robert Kubica nem lát sok esélyt a visszatérésre

Belátható időn belül biztosan nem ülhet újra Formula-1-es autóba Robert Kubica.

Robert Kubica nem lát esélyt a Forma-1-re

A Renault korábbi versenyzője még tavaly februárban szenvedett óriási balesetet, amikor egy olaszországi raliversenyen autójával egy szalagkorlátnak ütközött. Súlyos sérüléseiből azóta is lábadozik, és bár idén már számos raliversenyen elindult, a Formula-1-es visszatérés még mindig rendkívül távolinak tűnik.

„Abban reménykedtem, hogy hamarosan ismét F1-es autó volánja mögé ülhetek, de nem jött össze” - nyilatkozta a lengyel pilóta az Autoweek magazinnak. „A legfőbb probléma a könyököm, illetve a csuklóm mozgása. Túlestem néhány operáción, melyek ezen a problémán voltak hivatottak javítani, de nem történt látványos fejlődés. Továbbra is nehezen tudom mozgatni a jobb karom. Szóval nincs lehetőségem arra, hogy hamarosan újra Formula-1-es autóba üljek.”

Kubica elmondta, egyelőre még nem tudja, jövőre hol folytatja pályafutását, könnyen lehet, hogy a túraautó-világbajnokságban szerepel jövőre.

„Még nem tudom, de hamarosan dönteni fogok erről. Folynak a tárgyalások, és minden eldől az év vége előtt” - mondta a 28 éves sportember.

Kubica balesetét elemezték lengyel szakemberek