NBA

A Lakerst New Yorkban is tönkreverték

Csütörtökön három találkozóval folytatódott az NBA (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság) alapszakasza. Ezek közül természetesen leginkább a New York Knicks-Los Angeles Lakers találkozóra voltak kíváncsiak a nézők, ám a várt izgalom elmaradt, a hazaiak nagyon simán nyertek.

Carmelo Anthony

New York-Los Angeles Lakers
116-107

Hiába a nagy várakozás, az igazi izgalmak elmaradtak a Knicks-Lakers meccsen, mivel a hazaiak félidőben már 19 ponttal vezettek, így erős túlzással azt mondhatjuk, hogy innentől kezdve szinte érdektelennél vált a találkozó.

Egyértelműen rosszul sikerült tehát D’Antoni mester visszatérése a Madison Square Gardenbe, azonban a jelek szerint a Knicks játékosai nem rá fenték a fogukat: „Le akartam győzni őket, meg akartuk verni a Lakerst, viszont nincs problémám Mike-kal.” – mondta Carmelo Anthony.

Melo ráadásul nem mindennapi bravúrt hajtott végre, hiszen a hazaiak sztárja a harmadik negyed közepén megsérült, később pedig nem tért vissza. Ennek ellenére azonban 30 pontot dobott, legutoljára pedig 1995-ben, David Robinson volt képes arra, hogy maximum 22 percnyi játékidővel ennyi pontot dobjon. A másik oldalon leginkább Kobe Bryant villogott, aki szinte végigjátszotta a meccset, így 31 pontot tett a közösbe.

Atlanta-Charlotte
113-90

Szintén izgalommentes meccset hozott a Charlotte atlantai vendégjátéka, ugyanis a Hawks is nagy előnyre tett szert a nagyszünetre a Bobcats ellen. Josh Smith-ék 17 ponttal mentek a félidőben, ráadásul ezt a fórt a második etapban is növelni tudták, így zökkenőmentesen hozták az egyébként kötelező győzelmet.

A rendkívül sima meccs miatt igazán kimagasló egyéni teljesítményt nem láthattunk, mivel 30 percnél sokkal többet senki sem játszott. Ennek megfelelően csak egy ember, a Hawks csere irányítója, Devin Harris ért el 20 pontot.

Portland-San Antonio
98-90

Ha nem is óriási, de mindenképpen meglepetés, hogy a Portland hazai pályán felül tudta múlni a San Antoniót. A találkozó végig szorosan alakult, és bár a Portland egyenletesen növelte előnyét, így is nagyon izgalmas volt a végjáték, a Spurs pedig leginkább annak köszönheti vereségét, hogy az utolsó bő másfél percben képtelen volt betalálni.

Biztosak vagyunk benne, hogy nincs már olyan NBA-rajongó, aki megkérdőjelezné Damian Lillard draftolását a Blazersnél, a fiatal irányító ezúttal 29 ponttal, 7 lepattanóval és 6 gólpasszal vette ki részét csapata sikeréből. A másik oldalon Tony Parker volt a legeredményesebb, a francia játékos 21 pontot termelt.

NBA
Alapszakasz, 43. játéknap
Atlanta-Charlotte 113-90
New York-Los Angeles Lakers 116-107
Portland-San Antonio 98-90