Bundesliga

A 'Gladbach kapusának köszönhetően pontot szerzett Münchenben

A Bayern München hazai pályán pontokat vesztett a Borussia Mönchengladbach ellen a német labdarúgó-bajnokság idei utolsó, 17. fordulójának nyitómeccsén.

A Borussia Mönchengladbach döntetlent ért el a listavezető Bayern München vendégeként

Jupp Heynckes a múlt heti, Augsburg elleni kezdőcsapatot küldte pályára a 'Gladbach ellen is, vagyis ismét Mario Mandzukic volt az előretolt csatár, Mario Gomez pedig a cserepadon ült. A Mönchengladbach négy veretlen meccsel a háta mögött utazott Münchenbe

Az 5. percben Müller fejelt védője szorításában, de Ter Stegen könnyedén védett. Egy perccel később Ribéry tört lendületből kapura, balról adott volna középre, de jól vetődött ki a labdára a kapus. Nagy fölényben volt a hazai együttes, ám a 21. percben Alaba ért kézzel a labdához, megadható volt a büntető, amit Thorben Marx kíméletlenül vágott a bal alsóba (0-1).

Hátrányban még inkább nyomott a Bayern, a 27. percben Ribéry löketét kapta ki a léc alól Ter Stegen, majd a 31. percben 16 és fél méterről jöhetett szabadrúgással a hazai gárda, Schweinteiger lövését Aranago fejelte szögletre, a sarokrúgás után Dante fejelt kis híján gólt volt csapatának.

Javi Martínez közben megsérült, Xherdan Shaqiri váltotta. A félidő végén Thomas Müller csúsztatta a kapu fölé Ribéry szögletét. A 'Gladbach hősiesen védekezett, megőrizte előnyét a szünetig.

A 48. percben Ter Stegen talán az ősz védését mutatta be Schweinsteiger 11 méteres lövésénél, aztán az 55. percben Dante bólintott centikkel a jobb felső fölé. Mandzukicot Mario Gomez váltotta, nem sokkal később Shaqiri egyenlített a bajoroknak: Marx röviden passzolt Jantchkénak, a labdára Shaqiri csapott le és jobbról a rövid alsóba helyezett (1-1).

A 68. percben Shaqiri tekert kevéssel a kapu fölé szabadrúgásból, majd Alaba puskázott el egy újabb pontrúgást. Kroos távolról bombázott, de nem tudott Ter Stegen eszén túljárni. A Bayern kapujához szegezte a vendégeket, de Marc-André ter Stegen ihletett formában védett. Lucien Favre úgy ünnepelt, mintha győzött volna csapata, az éllovas végigtámadta a meccset, de csak egy pontot szerzett az idei utolsó fordulóban.

Bundesliga, 17. forduló:
Bayern München-Borussia Mönchengladbach 1-1 (1-0)
gólszerző: Shaqiri (59.), ill Marx (21. - 11-esből)
 
Szombaton:
Fortuna Düsseldorf-Hannover 96 15.30
Greuther Fürth-Augsburg 15.30
Bayer Leverkusen-Hamburg 15.30
FSV Mainz 05-VfB Stuttgart 15.30
VfL Wolfsburg-Eintracht Frankfurt 15.30
FC Schalke 04-Freiburg 18.30
 
Vasárnap:
1899 Hoffenheim-Borussia Dortmund 15.30
Werder Bremen-1. FC Nürnberg 17.30