Alpesi sí

A csodaszép Lindsey Vonn elismerte, hogy ő is depressziós volt

  • VNA

Szokatlanul őszinte interjúval lepte meg az amerikai olvasókat Lindsey Vonn, aki elismerte, hogy többször is kellett őt depresszióval kezelni.

Meglepő nyilatkozatot tett a pénteken megjelent amerikai People magazin hasábjain az olimpiai és világbajnok síző, Lindsey Vonn. Az utóbbi időben rekordok sorát beállító vagy megdöntő, sokak által a világ egyik legszebb sportolónőjének tartott síző ugyanis saját bevallása szerint évek óta depresszióval küzd. A 28 éves síző elismerte azt is, hogy a tünetek kezelésére évek óta antidepresszánsokat szed. "Mindenki számára tökéletesnek tűnhet kívülről az életem, de a magam kis mindennapi csatáit nekem is meg kell vívnom, mint ahogy mindenki másnak is" - nyilatkozta az utóbbi időszakban férfi versenyeken történő indulással is kacérkodó Vonn.

A magánéletben a világ legjobb sporotlói is átlagemberként viselkednek

A legsúlyosabb helyzetben 2008 környékén volt az amerikai sportoló, amikor előfordult, hogy nem is nagyon volt kedve felkelni az ágyból. "Teljesen reménytelennek éreztem magamat és üres voltam, mint egy zombi. Étvágyam is alig volt abban az időszakban" - mondta Vonn, aki abban az évben férje, Thomas Vonn javaslatára kezelésekre is járt, amelynek köszönhetően egy hónapon belül enyhültek a tünetei. "Szinte hihetetlen volt a változás, alig hittem el, hogy ismét örömmel megyek ki a szabadba, és mozdulok ki otthonról" - tette hozzá a nehéz időszakra visszaemlékezve Vonn. Ami a jelenlegi viszonyokat illeti, a szocsi olimpiára készülő síző számára új fejezet íródik, hiszen elmondása szerint "hosszú idő után ismét boldognak és kiegyensúlyozottnak érzem magam."

Az idei tél jól alakul az amerikai síző számára, aki különösen kedvenc Világkupa helyszínén, Lake Louise-ban remekelt, a novemberi gyomorproblémái után már négy versenyt is megnyert, amely mögött a magánéletbeli kiegyensúlyozottság lehet a legfontosabb tényező: "Az életem minden darabja passzol most, elfogadom azt, aki vagyok és csak előre tekintek" - osztotta meg aktuális érzéseit Vonn az olvasókkal. A rendkívüli szépsége miatt is sokak által kedvelt Vonn tavaly különvált korábbi férjétől (nevét azonban azóta sem változtatta vissza leánykori nevére, Lindsey Kildow-ra), házasságuk pedig saját bevallása szerint már a vancouveri olimpia idején is komoly válságban volt.

"A televízióban és az újságcikkekben minden a tökéletes házasságomról szólt, de ez csak egy álarc volt kifelé, messze voltam a tökéletes élettől. A háttérben ugyanis komoly gondjaink voltak" - teszi hozzá Vonn, aki az interjúban arról is beszél, hogy már 2002-ben, 17 éves korában is voltak depressziós időszakai, az akkori tüneteknek vélhetően szülei válása volt az oka. "Abban az időszakban az érzelmeimet megpróbáltam a sportba fordítani. Ha nem tudtam elaludni, már a másnapi síelés járt az eszemben, hiszen a hegyen mindig jól éreztem magam. Ha síelhettem, akkor mindig boldog voltam" - adott egyben megoldási javaslatot is rosszabb időszakaira vonatkozóan a pályafutása során immáron 57 Világkupa versenyt megnyerő amerikai síző.