Szavazás

Ismét Farkas Norbert lett az év alpesi sízője

  • Felix Promotion

A Magyar Síszövetség a 2011-es esztendőhöz hasonlóan ezúttal is a Felix Promotion menedzserirodával együttműködő sportolót, Farkas Norbertet választotta meg az év férfi alpesi sízőjének.

Farkas Norbert alpesi sízőA Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. Bár Norbi nehéz éven van túl, hiszen sokáig kézsérülés hátráltatta, férfi alpesi síben tovább sincs nála jobb magyar a mezőnyben.

Ezt az eredményei is mutatják, hiszen Schladmingban 21 éves kora ellenére rajthoz állhatott idén a felnőtt Világkupán, valamint szintén a felnőtt magyar bajnokságban óriásműlesiklásban, szlalomban és kombinációban is megszerezte az első helyet. A FIS pontjai alapján is ő a legelőkelőbb magyar, így kijelenthető: nem érdemtelenül kapta meg sorozatban másodszor az elismerést.

"Váratlanul ért a dolog, mert nem tudtam mikor hirdetik ki a győztest, így én is az internetről értesültem róla" – értük utol az éppen Ausztriában tréningező sportolót. "Természetesen nagyon büszke vagyok a díjra, melyet szerintem főleg azzal érdemeltem ki, hogy kéztörésem ellenére is sikerült csökkentenem a FIS-pontjaim számát. Remélem, hogy a jövő évem is hasonlóan jól, vagy inkább még jobban sikerül!"