Női kézilabda Eb

Késett a játékos, megbüntették a norvégokat

  • VNA

A norvég csapat egyik játékosát 500 eurós büntetéssel sújtotta az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) fegyelmi bizottsága.

Linn Jorum Sulland, a norvég női kézilabda-válogatott játékosa

A Tomori Zsuzsannát érintő egymérkőzéses eltiltás után ismét akadt dolga az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) fegyelmi bizottságának. A szervezet most egy norvég játékos, Linn Jorum Sulland ügyében járt el, amely végül 500 euróra büntette meg a jobbátlövőt. A 28 éves játékos "bűne" az volt, hogy a kedden lejátszott norvég-svéd középdöntő találkozón késve érkezett meg a pályára, éppen akkor, amikor az ellenfél csapatának himnuszát játszották.

A norvégok elnézést kértek az esetért, Sulland késését pedig azzal magyarázták, hogy a játékos bokájának mozgását stabillá tevő kötést a korábbi védőréteg elkopása miatt újra rögzíteni kellett, ezért késte le a mérkőzések előtt megszokott hivatalos programot. A norvégok szerdán este nyolc óráig nyújthatnak be fellebbezést az ügyben. A már biztos elődöntős címvédő együttes amúgy az ominózus svédek elleni találkozót ötgólos hátrányból fordítva nyerte meg (28-25), a sikerből az öt gólját az utolsó negyedórára tartalékoló Sulland is alaposan kivette a részét.