London 2012

Usain Bolt vérén próbált meg hízni három brit jegyiroda

  • VNA
megosztom

Nem voltak szívbajosak azok a brit irodák, amelyek hatalmas profittal adtak el jegyeket a férfi 100 méteres síkfutás döntőjére.

Kedden egy brit bíróság komoly pénzbírságra (112.000 dollár) ítélt három céget, amelyek a londoni olimpia kapcsán "tisztességtelen haszonnal" értékesítettek belépőjegyeket. A rendőrségi vizsgálatot vezető Nick Downing elmondta, hogy a cégek "kihasználták a játékokat övező lelkesedést és annak tudatában tettek szert extra haszonra, hogy tudták, hogy ezzel törvényt szegnek". A vizsgálatot 74 darab belépő ügyében indították el a három hivatalos viszonteladó (Sportsworld Group Ltd., Imperial Corporate Events Limited, Events International) ellen.

A beszámolók szerint az ominózus jegyek a londoni olimpia egyik legdrágább eseményére, a férfi 100 méteres síkfutás fináléjára szóltak. Az eredetileg 1600 fontba kerülő jegyekhez a végfelhasználók - egy, már szállással együtt értékesített és ilymódon pofátlanul "felturbózott" csomag keretében - 10.000 fontért jutottak hozzá.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság januárban tárgyal majd arról, hogy miként lehetne az olimpiai jegyértékesítési rendszert átalakítani. A belépőkkel ugyanis a nemzeti olimpiai bizottság vezetői közül többen is üzleteltek, emellett pedig az is probléma volt a londoni játékokon, hogy a tiszteletjeggyel rendelkezők közül sokan nem jelentek meg az eseményeken, így sokszor nem volt telt ház, annak ellenére sem, hogy belépőket már nem lehetett venni az adott eseményre.

megosztom