NB I

Horváth Ferenc külföldön sem tapasztalt olyan támogatást, mint Kecskeméten

Az NB I 12. helyéről vág neki a téli felkészülésnek a Kecskemét csapata. Horváth Ferenc szeptember végén vette át a KTE irányítását, kilenc forduló alatt négy győzelem mellett háromszor ikszelt és kétszer kapott ki vele az együttes.

"Biztos nem teljesen olyan lesz, mint amilyenre sokan számítanak - mondta az edző a téli felkészülésről a kecskemetite.hu-nak.Nem vagyok a hosszútávú futások híve, de abból is kell persze, csak nem olyan sok. Inkább olyan dinamikus és labdás gyakorlatokra lesz helyezve a hangsúly, amik mérkőzéseken is előfordulhatnak. Olyan biztos nem fog előfordulni meccshelyzetben, hogy egy játékosnak 400 métereket kell futnia zsinórban, olyan viszont igen, hogy több tíz méteres labdás helyzet adódik. Én inkább erre fektetem a hangsúlyt, illetve olyan új dolgokra, amiket már sikerrel alkalmaztam. Sok újdonság van, mindig törekszem arra, hogy a legújabb, legfrissebb dolgokat beépítsem a napi munkába, folyamatosan gyűjtöm is az új információkat."

"Sok kérdőjel van még, edzőtábor ügyben is egyelőre ez a helyzet, de a játékoskeret kapcsán is sok dolgot kell még megbeszélnünk - folytatta Horváth Ferenc. - Vannak kiszemeltjeink is, de erről egyelőre korai lenne még beszélni. Egy biztos, a kérdőjelek előbb-utóbb mindig kiegyenesednek. Minél előbb szeretnénk majd végezni a bajnokságban, nem szeretnénk hátrafelé tekintgetni, ehhez pedig kellenek majd minőségi igazolások is."

A szakember kiemelte a szurkolók szeretetét. "Nagyon ritkán fordul elő, külföldön sem igen tapasztaltam azt, amit az MTK ellen. A velem produkált legcsapnivalóbb első félidő és 0-3 után is ugyanúgy biztatták a csapatot feltétel nélkül. Ilyet nagyon ritkán hall az ember, ez engem is megerősített a hitemben, hogy érdemes itt futballt csinálni. Köszönöm annak a maroknyi embernek, akik még abban az időben is elkísértek minket! Szerintem ez a srácoknak is sokat jelentett, hogy egy vereség után is pacsizhattak a szurkolókkal, remélem így folytatják a jövőben is, mi pedig már győztes meccsek után mehetünk majd ki hozzájuk!"