Átigazolás

A Schalkéból igazolhat Szalai Ádám csapata

Német lapértesülések szerint közel a megegyezés Christoph Moritz ügyében. A hatszoros német U-21-es válogatott játékos a Schalkétól Szalai Ádám együtteséhez, a Mainzhoz kerülhet.

Ugyan Thomas Tuchel, a Mainz vezetőedzője a múlt héten mainzi lapoknak azt nyilatkozta, hogy nehéz olyan játékost találni, aki erősítést jelent és egyben elérhető a Mainz számára, Moritz kivételt képez.

Christoph Moritz itt még a Schalke mezében

"Christoph egy nagyon ígéretes játékos. Thomas Tuchel már időtlen idők óta szeretné a csapatnál tudni, s nem titok, hogy nyáron közel álltunk a megszerzéséhez" - nyilatkozta Christian Heidel, a Mainz sportigazgatója.

A játékos képviselőjének, Marcus Noacknak sem lenne ellenére a klubváltás. "A Mainz nagyon jó hely a fiatal játékosok számára, ebben a csapatban igen magas szintű a képzés, könnyen fejlődhetnek" - nyilatkozta a menedzser, akinek egy másik védence, Lewis Holtby két éve eredményes időszakot töltött el Mainzban. Nem csoda, hogy a sportvezető párhuzamot vont az esettel kapcsolatban. "Lewis fölöttébb sikeres volt itt, Christophnak nagyon jó kiugrási lehetőséget jelentene a Mainz" - tette hozzá Noack.

A védekező középpályás piaci értéke 1,7 millió euró körül mozog, de szerződése év végén lejár, így télen ennek töredékéért, nyáron pedig teljesen ingyen megszerezhetik a piros-fehérek. Ugyan a mainziak középpályája jól el van látva, Andreas Ivanschitz és Marco Caligiuri kontraktusa év végén megszűnik, az ő jövőjük még bizonytalan.

Moritz 22 éves kora ellenére már 51 Bundesliga-találkozón lépett pályára, azokon egy gólt szerzett. A Schalke előtt az Alemania Aachen csapatában játszott.