Serie A

Rossz körülmények között kiharcolt győzelemmel köszöntötte Contét a Juventus

Nagyrészt idegenbeli győzelmek születtek a Serie A 16. fordulójának vasárnap délutáni meccsein. A visszatérő edzőjét köszöntő Juventus, a Milan, a Chievo és a Catania nyert, csak a Tőzsér Dániellel felálló Genoa kapott ki vendégként.

Első mérkőzésére ülhetett le a kispadra ebben a szezonban Antonio Conte, a Juventus vezetőedzője, miután lejárt az eltiltása, amit azért kapott, mert még a Siena edzőjeként állítólag nem jelentette, hogy néhányan meg akarták bundázni a csapat egyik mérkőzését. Az ő meccseken való részvétele nélkül is a Serie A tabellájának élén töltötte a szezon eddigi részét csapata, és a Bajnokok Ligájában is továbbjutott, változást tehát legfeljebb annyiban hozhat a visszatérése, hogy még jobb lesz az együttese, mint eddig.

Antonio Conte, a Juventus edzője a Palermo elleni Serie-A mérkőzésen, amelyen visszatért többhónapos eltiltásából 2012-ben.

A Palermo elleni mérkőzést a felázott, fagyos, széttúrt pályán azért nem úgy kezdték a zebramezesek, mint akik hengerelni készülnek, de a hazai csapat is tapogatózva közelített a találkozóhoz. Az első gólt mégis megszerezték a szicíliaiak, igaz, Miccoli minimális lesről indult a kapu felé, így érvénytelenítették a találatot. Ez a jelenet még nem rázta fel igazán a torinóiakat, de az első félidő utolsó harmadában azért már veszélyesebben játszottak. Marchisiónak voltak elsősorban ígéretes átlövései, Matrinak pedig egy nagy helyzete, de közeli lövésére remekül mozdult ki Ujkani, így a csatárnak nem volt esélye ellőni a labdát a kapus mellett.

A szünet után aztán Vucinic egy bal oldali lövésből eltalálta a kapufát - már másodszor, az első félidőben egy elé pattant labdát kotort a hálótartó szerkezetre -, az 50. percben viszont már gólpasszt adott. Pirlo hosszú labdáját mellel levette, sarokkal a betörő Lichtsteiner elé tette, aki nem hibázta el a ziccerét. (0-1)

A gól annyira belelkesítette a Juventus játékosait, hogy percek alatt eldönthették volna a meccset, de Matri minden helyzetet kihagyott. A Palermo később sem tudott egyenrangú ellenfele lenni a vendégcsapatnak, amely a hajrában is újabb gólokat szerezhetett volna. Bonucci egy kontránál óriási ziccerbe került, de rossz csel után egy elképesztően nevetséges, sárga lapot érő homorítással akart tizenegyest kiharcolni, Vucinic pedig kicsivel később Ujkanit találta telibe, amikor egy az egyben vezette rá a labdát.

A torinóiak így is megszerezték azonban a győzelmet, így természetesen továbbra is vezetik a tabellát, és az esti Inter-Napoli rangadó függvényében akár négypontos előnyük is lehet a forduló végén.

A Torino vendégeként pályára lépő Milan sokkal jobban játszott ellenfelénél az első félórában, mégis hátrányba került. Nocerino hibázott hatalmasat, a félpályától próbálkozott valami gyenge hazaadásfélével, a labda pedig tökéletes szöktetés volt Santanának, aki a kapuig meg sem állt vele. (1-0)

Robinho a bal oldalról, éles szögből még a félidő vége előtt nagy gót lőtt, amivel kiegyenlítettek a piros-feketék. (1-1)

A fordulás után Nocerino kijavította a hibáját, miután Gillet kapus pont a fejére ütötte a labdát egy bal oldali beadásnál, ő pedig bebólintotta. (1-2)

A folytatásban a gólínségben szenvedő Pazzini és a megállíthatatlan El Shaarawy is betalált (1-4), így Bianchi 80. percben született gólja már csak szépségtapasz volt a Torino számára. (2-4)

A vasárnap délutáni meccsek közül csak egyen született hazai győzelem, sajnos épp azon, amelyen a Tőzsér Dániellel kezdő Genoa volt a vendég. A magyar középpályás az 57. percig volt a pályán, együttese 2-0-s vereséget szenvedett az eddig utolsó Pescara vendégeként, amely így meg is előzte a piros-kékeket a tabella alján. A két csapat a Sienával együtt a kieső zónában tartózkodik.

Serie A
16. forduló
Cagliari-Chievo 0-2 (0-0)
gólszerzők: Paloschi (67.), Thereau (87.)
Palermo-Juventus 0-1 (0-0)
gólszerző: Lichtsteiner (50.)
kiállítva: Morganella (75.) - Palermo
Pescara-Genoa 2-0 (0-0)
gólszerzők: Abbruscato (53.), Vukusic (73.)
Siena-Catania 1-3 (1-0)
gólszerzők: Rosina (10.), illetve Castro (50.), Bergessio (67., 82.)
Torino-Milan 2-4 (1-1)
gólszerzők: Santana (28.), Bianchi (80.), illetve Robinho (40.), Nocerino (53.), Pazzini (61.), El Shaarawy (76.)