Ökölvívás

Márquez eszméletlenre verte Pacquiaót

Juan Manuel Márquez a hatodik menetben kiütötte Manny Pacquiaót a Las Vegasban rendezett váltósúlyú összecsapáson. Egy döntetlen és két Pacquiao győzelem után Márquez először nyerte meg kettejük mérkőzését.

Marquez

Nem címmérkőzés volt, mégis világszerte jelentős érdeklődés övezte a profi boksz két kiemelkedő egyéniségének, a Fülöp-szigeteki Manny Pacquiao és a mexikói Juan Manuel Márquez magyar idő szerint vasárnap hajnali összecsapását. Negyedszer csaptak össze és ezúttal nem várt véget ért az ütközet.

Az első két menet nagyjából óvatos "ismerkedéssel" telt, nagy ütéseket nem láthatott a publikum. Nem úgy a harmadikban, amikor Márquez egy jobb horoggal leterítette Pacquiaót. A Fülöp-szigeteki magához tért és folytatódhatott a küzdelem. A következő két menet ütésváltást eredményezett, keményen osztották egymást, mindketten sokat adtak és kaptak is. Aztán a hatodik menetben eldőlt a meccs. Amíg Pacquiao ment előre, addig Márquez ismét meglepte egy jobb horoggal riválisát, aki ezúttal már nem kelt fel. Olyannyira nem, hogy percekbe telt, mire visszanyerte eszméletét és lábra állították. Kiütéssel győzött a mexikói.

Egy döntetlen és két Pacquiao győzelem után Márquez először nyerte meg kettejük mérkőzését.  Márquez három súlycsoportban jutott el a világbajnoki címig, s eddigi 62 profi meccséből egy döntetlen mellett 55-öt megnyert, ráadásul a mostani már a 40. KO-ja volt, míg a 33 esztendős Pacquiaónak - aki abszolút csúcstartó azzal, hogy nyolc (!) kategóriában is világbajnok lett - 61. mérkőzésén ez volt az ötödik veresége.