Premier League

Torres két és fél góljával nyert Sunderlandben a Chelsea

Első győzelmét szerezte a Premier League-ben Rafael Benítez irányításával a Chelsea a 15. fordulóban. A Kékek legjobbja a két gólt szerző Fernando Torres volt, aki a mesterhármastól sem járt messze. Az Arsenal egy véleményes és egy egyértelmű tizenegyessel verte a Gera Zoltánnal felálló West Bromwichot.

A Chelsea a Nordsjaelland fölényes, de a továbbjutás szempontjából semmit nem érő legyőzéséből érkezett a mérkőzésre, és ezúttal is gyorsan nyomást tudott gyakorolni ellenfelére. A 11. percben pedig már a vezetést is megszerezte, a Premier League-ben eddig mindössze négyszer eredményes Fernando Torres remekül érkezett Hazard bal oldali beadására, és berúgta a védők közül a labdát. (0-1)

Victor Moses és Fernando Torres ünnepelnek egy gólt a Sunderland-Chelsea mérkőzésen a Premier League 16. fordulójában 2012-ben.

A gól után nagyot fordult a játék képe, a Sunderland gyorsan átvette az irányítást, voltak is helyzetei, a Kékek pedig kontrákra játszottak, sokáig nem sok sikerrel. A félidő hajrájában viszont Ramiresre bután odacsúszott Bardsley a tizenhatoson belül, amikor a brazil már majdnem kivezette a labdát. A jogos tizenegyeshez Torres állt oda, és be is lőtte. (0-2)

A szünet után a spanyol gyorsan megszerezhette volna a harmadik gólját is, ballal egy remek lövéssel a felső lécet találta el, így ez még kimaradt, de a kipattanót Mata már be tudta lőni. (0-3)

Fölényesnek tűnt tehát a Chelsea vezetése, és ekkor a Fekete Macskáknak már kellett is egy kis idő, hogy összekapják magukat, de sikerült nekik, és Johnson a bal oldalról egy nagyon szép lövéssel szépített is. (1-3)

A folytatásban mindkét kapu előtt voltak lehetőségek, Torres befutásaiból különösen veszélyesnek tűnt a londoni csapat, de az utolsó passzok általában nem sikerültek. A másik oldalon pedig Petr Cech remekelt a kapuban, remek lövéseket hárított a portás. Így nem született újabb gól, a Chelsea először nyert a bajnokságban Rafael Benítezzel.

Londonban az Arsenal nem játszott túlságosan izgalmas meccset a Gera Zoltánnal kezdő West Bromwich-csal. Az Ágyúsoknak voltak inkább lehetőségeik az első félidőben, de a legnagyobb helyzetet Brunt szép bal oldali tekerése jelentette a vendégek részéről.

A hazaiak azonban rögtön ez után előnybe kerültek, Cazorla ugyanis nagyot esett, miután az egyik védő megsimította a sípcsontvédőjét, a megadhatónak tűnő, de azért nem egyértelmű tizenegyesből pedig Arteta a kapu közepébe lőtt. (1-0)

Az első félidő hajrájában Oxlade-Chamberlain bemutatott még egy látványos és annyira nem is sokat tévedő ollózást, majd a második játékrészben is a hazai együttes kezdett jobban. A 64. percben növelték is a különbséget, miután Oxlade-Chamberlaint ezúttal egyértelműen felrúgták, az újabb büntetőt pedig Arteta megint a kapu közepébe vágta. (2-0)

A 76. percig Gerával játszó WBA-ban ezúttal nem igazán volt benne a gól, mindössze az utolsó tíz percben tudtak bemutatni néhány veszélyesebb fejest a vendégek, de ezek sem találtak kaput.

Az Arsenal így három nyeretlen bajnoki után győzött ismét, a West Bromwich pedig nem tudta tartani a lépést a Chelsea-vel, és a Tottenhamtől is leszakadhat egy kicsit a forduló végéig.

Premier League
16. forduló
Arsenal-West Bromwich Albion 2-0 (1-0)
gólszerző: Arteta (26., 64. - mindkettő büntetőből)
Aston Villa-Stoke City 0-0
Southampton-Reading 1-0 (0-0)
gólszerző: Puncheon (61.)
Sunderland-Chelsea 1-3 (0-2)
gólszerzők: Johnson (66.), illetve Torres (11., 45+2. - büntetőből), Mata (49.)
Swansea-Norwich 3-4 (0-3)
gólszerzők: Michu (51., 90+2.), De Guzman (59.), illetve Wittaker (16.), Bassong (40.), Holt (44.), Snodgrass (77.)
Wigan-Queens Park Rangers 2-2 (1-1)
gólszerzők: McCarthy (19.), Beausejour (74.), illetve Nelsen (26.), Cissé (71.)