Bundesliga

Reméljük Wolfgang Stark elismeri, hogy hibázott - Jürgen Klopp

Ugyan még nincs vége a teljes fordulónak, a Wolfsburg dortmundi győzelmével alighanem megszületett a Bundesliga tizenhatodik játéknapjának legnagyobb meglepetése. A fekete-sárgák szakvezetője, Jürgen Klopp szerint csapata minden dicséretet megérdemel, a játékvezetői hármas azonban nem állt a helyzet magaslatán a meccs folyamán.

"Hosszú idő óta a legjobb meccsünket játszottuk hazai pályán, csak a támadó harmadban akadtak problémáink. Aztán következett a mérkőzést eldöntő jelenet. A fiúknak semmi szégyenkeznivalójuk nincs, még tíz emberrel is többet birtokoltuk a labdát" - magasztalta játékosait a vezetőedző. "Ezt a meccset azonban a 35. perctől kezdve nincs értelme értékelni, mindenki láthatta, hogy az volt a kulcsmomentum. Reméljük, hogy Wolfgang Stark még egyszer megnézi a felvételeket, s elismeri, hogy hibázott. Elégedett vagyok, de az eredmény könyörtelenül igazságtalan. Azonban játszunk mi még Wolfsburgban, s akkor bepótoljuk az itt elhullajtott pontokat" - fogadkozott Klopp.

A Dortmund vezetőedzője itt éppen Günther-Köstnerrel vitatkozik

A Dortmund 1-0 arányban vezetett a találkozón, amikor Schmelzer kezezését követően a játékvezető büntetőt ítélt és kiállította a védőt. A támadás közben a kiugró Vierinha lesen tartózkodott, s a kezezésnél sem lehetett egyértelműen felfedezni a szándékot, Schmelzer lábáról pattant oda a labda.

A Wolfsburgnál egyáltalán nem keseregtek a győzelem kivívásának vitatott körülményei miatt. "A gyors és jól cselező dortmundiak ellen korán hátrányba kerültünk, mert sorozatosan veszélyes helyen szabálytalankodtunk" - utalt a Wolfsburg vezetőedzője, Lorenz-Günther Köstner arra, hogy azok eredményeként eset Reus gólja. "Magam is kíváncsi voltam hogyan fog alakulni a meccs a korai találat után. Még nem láttam a tizenegyest megelőző felvételeket, de ha a játékvezető fújt, akkor a kiállítás jogos, ezt írja elő a szabály. Bocsánatot kellene ezért kérnem? Büszke vagyok a csapatomra, hogy ismét hátrányból állt talpra. Azt, hogy ebben a szerencse mennyire játszott közre, nem szeretném megítélni" - tette hozzá Köstner.

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/bundesliga-I-2012-2013/1239603