Serie A

Pontot vonhatnak le bundázási kísérlet miatt a Napolitól

  • SZA

Bundázással vádolta meg Matteo Gianello egykori csapatát, a Napolit. A kapus egy 2010 tavaszán lejátszott mérkőzés előtt próbálta megvesztegetni két csapattársát, akik bár visszautasították az ajánlatot, de nem jelentették a kísérletet a hatóságoknak. A mulasztásért kétpontos büntetésben részesülhet a nápolyi egyesület.

Matteo Gianello, a campaniai gárda akkori harmadik számú kapusa szerint 2010 május 16-án, a Sampdoria elleni bajnoki előtt megkérdezte két csapattársát, a kapitány Paolo Cannavarót és a védő Gianluca Gravát, hogy részt akarnak-e venni a mérkőzés manipulálásában, de mindketten azonnal nemet mondtak neki.

Paolo Cannavaro a Napoli játékosaként 2011-ben.

A baj azonban az, hogy egyik bekk sem fordult a hatóságokhoz jelenteni az esetet. Ez a hatályos szabályok szerint ugyanúgy bűn, mintha igent mondtak volna, így automatikus kétpontos levonásban részesülhet Walter Mazzari csapata.

A mai La Gazzetta dello Sport szerint a bírósági tárgyalás hétfőn kezdődik, melyben a Napolinak két lehetősége van. Amennyiben vádalkut fogadnak el, akkor nagy valószínűséggel csak egy ponttal büntetik majd a világoskékeket; ha azonban nem, akkor két egységnyi levonásban részesülnek majd, s hosszas bírósági procedúra árán van csak rá esély, hogy visszavonják a büntetést.