Pick Szeged

Frantisek Sulc másfél év múlva visszavonulna és dartsjátékos lenne

A Pick Szeged szlovák játékosa, Frantisek Sulc az idei BL-szezonnal csak ötven százalékban elégedett, de lát esélyt a jobb szereplésre.

Frantisek Sulc még másfél évig maradhat a Picknél

Frantisek Sulc, a Pick Szeged szlovák válogatott kézilabdása harmadik idényét tölti a kétszeres magyar bajnoknál. Az átlövő jelenleg a Pick második legeredményesebb BL-gólszerzője, eddig 172-szer zörgette meg a topligában az ellenfelek hálóját, ám ez nem foglalkoztatja.

"Nem koncentrálok arra, hogy hol állok a házi góllistán, csak arra készülök, hogy minden meccset megnyerjünk a csapatommal, a Pick Szegeddel - jelentette ki a szlovák játékos a Délmagyarnak. -  Néha lövőt játszom, néha irányítót, ekkor az a feladatom, hogy előkészítsem a helyzeteket. Előfordulhat, hogy egyszer átveszem a vezetést, de ezzel nem foglalkozom."

Sulc a jövőről is beszélt, ha tehetné a Szegedből vonulna vissza.

"Másfél évem van még a szerződésből. Ezután el kell döntenem, hogy mit csinálok. Álmom, hogy dartsjátékos legyek. Azért pénzt is kellene keresni a családomnak, így lehetséges, hogy Ausztriában a második ligában levezetek, a hétvégéken pedig hódolhatnék a dartsnak. Célom, hogy az alacsonyabb szint után profi dartsos váljon belőlem."

A játékos úgy véli, 2012-ben kihozta a Pick Szeged a maximumot, jövőre azonban fontos feladatok várnak rá.

"Teljesítettük a célokat, bejutottunk mindkét döntőbe. Kihoztuk a maximumot, a realitás az, hogy a Veszprém jobb, több pénze van, ami a profi sportot meghatározza. Valójában ötven százalékban vagyok elégedett, a BL-ben két fontos meccset megnyertünk a Schaffhausen és a Zágráb ellen, jó lenne egy meglepetés még a hátralévő fordulókban, egy aranypont. Még minden nyitott, esélyünk van bekerülni a legjobb 16 közé" - vélekedett a Sulc.