Profi boksz

Pacquiao és Marquez negyedszer is egymásnak mennek

Nem címmérkőzés lesz, mégis világszerte jelentős érdeklődés övezi a profi boksz két kiemelkedő egyénisége, a Fülöp-szigeteki Manny Pacquiao és a mexikói Juan Manuel Márquez magyar idő szerint vasárnap hajnali összecsapását.

A váltósúlyú csata résztvevői a hivatásosok közötti karrierjük negyedik egymás elleni ringrandevúját tartják, s mivel mindkettő alapvetően támadó harcmodorú, újfent szikrázóan kemény meccsre van kilátás a Las Vegas-i MGM Grand Garden Arénában.

Marc Marquez és Manny Pacquiao bokszolnak egymás ellen 2011-ben.

Első mérkőzésüket a felek még 2004-ben vívták, s akkor döntetlenre végeztek, a 2008-as, majd a legutóbbi, 2011 novemberében lezajlott ütközetet viszont egyformán Pacquiao nyerte, igaz, a siker jogosságát illetően máig erősen vitatott módon. Nem a véletlen műve, hogy a filippínó harcos legutóbbi, megosztott pontozással aratott győzelme nyomán tető alá hozták negyedik találkozójukat is, amely sportszakmailag csúcsrendezvénynek, anyagilag pedig mindkét oldalnak felettébb jól fizető vállalkozásnak számít, nem beszélve a bokszrajongókról, akik a két klasszis öklözőtől hamisítatlan kesztyűs háborút várnak és alighanem kapnak is megint.

A 39 éves Márquez három súlycsoportban jutott el a világbajnoki címig, eddigi 61 profi meccséből egy döntetlen mellett 54-et megnyert, ráadásul 39-et KO-val, s hatot veszített el, míg a 33 esztendős Pacquiao - aki abszolút csúcstartó azzal, hogy nyolc kategóriában is világbajnok lett - 60 profi mérkőzése közül négyen kapott ki, kettőt döntetlennel zárt, s a mexikóihoz hasonlatosan 54-en diadalmaskodott, 38 alkalommal kiütéssel.