Bundesliga

Nem sikerült Frank Kramer premierje a Hoffenheim élén

A Hoffenheim új vezetőedző, a Markus Babbel örökébe lépő Frank Kramer irányítása alatt lépett pályára Hamburgban a Bundesliga 16. fordulójának pénteki nyitányán. A bemutatkozás nem sikerült, a Hamburg Artjoms Rudnevs duplájával 2-0 arányban megnyerte a meccset.

A lett támadó a 27. percben szerezte meg a vezetést csapatának: Diekmeier adott középre a jobb oldalról, Rudnevs pedig a tizenegyespont magasságából a kapu közepébe bólintott (1-0). A fejes nem tűnt védhetetlennek, de Casteels kapus alaposan kint állt kapujából. Ez volt a 13. találat, melyet a Hoffenheim fejesből kapott a bajnokságban.

A Zalaegerszeg egykori csatára a 74. percben döntötte el az összecsapást, akkor egy jobb oldali beadás után Rudy képtelen volt felszabadítani, a támadó pedig mintegy hét méterről a bal felső sarokba lőtt (2-0). Ez volt Rudnevs pályafutásának első duplája a német élvonalban.

A győzelemmel a Hamburg ideiglenesen a hatodik helyre jött fel a tabellán, a Hoffenheim zsinórban ötödik vereségét szenvedte el.

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/bundesliga-I-2012-2013/1239610 
Bundesliga
16. forduló
Hamburger SV-TSG 1899 Hoffenheim 2-0 (1-0)
Gólszerző: Rudnevs (27., 74.)