Biatlon

Négy tizedmásodperc döntött Fourcade és Birnbacher között

  • VNA

A hibátlan lövészet ezúttal többet ért, mint a gyors sífutás, Andreas Birnbacher ezért is győzte le a Világkupa címvédőt.

Az östersundi bemutatkozás után ezen a hétvégén már a második állomásához érkezett a sílövők Világkupa sorozata. Az ausztriai Hochfilzenben a férfiak 10 km-es sprint versenyével vette kezdetét a hétvége, ahol a mindkét sorozatban hibátlanul célzó német Andreas Birnbacher győzött. Az összetett Világkupa címvédőjének számító Martin Fourcade az első lövészetben hibázott, onnantól kezdve azonban gyorsabb volt a síléceken és kérdés volt, hogy utolérheti-e a németet. A második lövészet után a francia hátránya már csak 6,9 másodperc volt, amely a célig is csökkent még (sőt egy kilométerrel a vége előtt már a francia állt minimálisan jobban), ám Birnbacher végül négytized másodperces előnnyel maradt az élen és pályafutása ötödik Világkupa versenyét nyerte meg.

Biatlon Világkupa - Hochfilzen (AUT)
férfi sprint - 10 km
1. Andreas Birnbacher (GER) 25:31,1 (0+0 lövőhiba)
2. Martin Fourcade (FRA) +0,4 mp (1+0)
3. Jakov Fak (SLO) +13,7 mp (0+1)
4. Friedrich Pinter (AUT) +24,7 mp (0+1)
5. Jevgenyij Usztyugov (RUS) +26,2 mp (0+0)
6. Andrej Makovejev (RUS) +27,1 mp (0+0)
..106. Gombos Károly (HUN) +6:05,9 mp (2+2)

A harmadik helyre a szlovén világbajnok Jakov Fak jött be, míg a hazai szurkolók nagy örömére Friedrich Pinter lett a negyedik. A mezőny egyetlen magyar indulója, Gombos Károly remekül lőtt (mindössze négy hibával zárt), így végül a 106. helyet szerezte meg. Érdekesség, hogy az első lövészet után még a francia Jean Guillaume Beatrix állt az élen, de ő másodszorra hármat is rontott, így végül csak a harmincadik helyen fejezte be a versenyt. A hochfilzeni program pénteken délután a női sprint versennyel, majd szombaton az üldözéses futamokkal folytatódik a biatlonosok számára.

A férfi biatlon Világkupa összetett állása
négy egyéni verseny után
1. Martin Fourcade (FRA) 205 pont
2. Andreas Birnbacher (GER) 164 pont
3. Jevgenyij Usztyugov (RUS) 144 pont
4. Alexis Boeuf (FRA) 142 pont
5. Friedrich Pinter (AUT) 131 pont
6. Erik Lesser (GER) 130 pont