Alpesi sí

Miklós Edit papíron 44. helyezett, mégis 37.-ként várja a szlalomot

A St. Moritzban sorra kerülő Világkupa hétvége első részében egy szuperkombinációs versenyt rendeznek a női alpesi sízők számára. Miklós Edit ismét harcban lehet a Világkupa pontszerzésért.

A sikeres Lake Louise-i hétvége után ezen a héten a svájci St. Moritzban szerepel legjobb alpesi sízőnk, Miklós Edit. A pénteki szuperkombináció első számában a Super-G-ben Miklós a 44. legjobb időt érte el, 3,57 századmásodperccel a szlovén Tina Maze mögött. Mivel Editnek a második szám, a szlalom azért nem tartozik az erősségei közé, így egyelőre távolinak tűnik számára az újabb pontszerzés. Igaz a műlesikló pályákat ismerve azért várható, hogy többen ki fognak majd esni a mezőnyből. Ráadásul a délutáni szlalom verseny rajtja előtt heten már jelezték, hogy nem indulnak (ők vélhetően csak a szombati super-G-re történő készülés miatt indultak el a pályán), így a magyar síző tulajdonképpen a 37. pozícióból várhatja a folytatást.

A győzelemért talán a legnagyobb eséllyel a német Mari Höfl-Riesch harcolhat majd a kora délutáni szlalom versenyen, hiszen a kétszeres olimpiai bajnok a harmadik helyről, mindössze öt századmásodperces hátránnyal várja a második futamot. Az összetett Világkupa címvédője, a szakági Világkupa tavalyi győztese az amerikai Lindsey Vonn a negyedik helyről kezdheti majd meg a műlesikló futamot.

Miklós Edit a svájci verseny előtti történésekről a magyar szövetség honlapjának nyilatkozott: "Szerdán Zürichbe repültem, onnan egy svájci lánnyal utaztunk St. Moritzba. Fárasztó volt az egynapos otthon tartózkodás Kanada után, így nagyon kimerültnek éreztem magam. Csütörtökön már volt egy besízés a versenypályán. Mindenki ereszkedhetett háromszor, hogy megismerje, felelevenítse magában a pályát. Persze csak szabadon. Nagyon dimbes-dombos a terep, sok letörés lesz benne, ami azt jelenti, hogy nem fogjuk látni a következő kaput, így nagyobb az esély a rontásra. Ezért jobban kell majd memorizálnom a pályanézéskor. Mára kibővült a mezőny, itt van néhány technikás versenyző is, nemcsak a megszokott lesikló brigád. És még pár olyan lány, akik nem tudtak eljönni Kanadába" - írta Miklós Edit még a pénteki verseny előtt.