Európa Liga

Öngóllal lökték tovább a görögök a Tottenhamet

A Tottenham 3-1-re verte otthon a Panathinaikoszt a labdarúgó Európa Liga J csoportjának záró körében és a Lazióval együtt továbbjutott a kvartettből.

Tottenham

A J csoport egyetlen tétmeccsén a Tottenham és a Panathinaikosz űzte egymást a White Hart Lane-en. A görögök csak győzelmük esetén juthattak tovább, viszont a 29. percben gólt kaptak. Dempsey passzával Adebayor a leshatáron lépett ki, középen kapura tört és 12 méterről laposan a bal alsóba gurított (1-0). Az 54. percben egyenlített a Panathinaikosz, Szpiropulosz balról ívelt, mindenki feje felett átszállt a labda, amit Zeca hat méterről a jobb sarokba fejelt (1-1). A gólt követően lendületben maradtak a görögök, ám ismét az angolok találtak a hálóba, Dempsey fejese a felső lécről Karnezis kapusról a hálóba perdült (2-1). A 83. percben bebiztosította a sikert és a továbbjutást a Tottenham, Lennon gyönyörű passzát Defoe jobbról, tíz méterről a kapus felett a hosszú sarokba pörgette (3-1).

A Lazio már továbbjutott a csoportból, az olasz csapat a már biztos kieső Mariborhoz látogatott, a meccset Vad István vezette. A rómaiak egy félidő alatt három gólt szereztek és végül fölényesen megnyerték a meccset.

Európa Liga
J csoport, 6. forduló
Maribor-Lazio 1-4 (0-3)
Gól: Tavares (83.), ill. Kozák (16.), Radu (31.), Floccari (37., 51.)
 
Tottenham Hotspur-Panathinaikosz 3-1 (1-0)
Gól: Adebayor (29.), Karnezis (76.), Defoe (83.), ill. Zeca (54.)
 
A végeredmény: 1. Lazio 12 pont, 2. Tottenham Hotspur 10, 3. Panathinaikosz 5, 4. Maribor 4