Vasas

Nagy az esély arra, hogy Fábiánné és csapata angyalföldre szerződik

Markovits László, a Vasas elnöke beszélt az edzőcsarnokról, a vízilabda-csapatáról és a lehetséges kajak szakosztályról is.

Markovits László, optimista a kajakosok szerződtetésével kapcsolatban

,

Orbán Viktor miniszterelnök részvételével ünnepélyes keretek között avatták fel kedden a Vasas Sport Club új edzőcsarnokát.

"A munka jelentős része a műhelyekben zajlik, oda kell irányítani a támogatást, ahol a sportolók felkészülnek és versenyeznek - mondta a Magyar Hírlapnak Markovits László, a Vasas elnöke. -  Ezért is fogott össze az öt nagy fővárosi egyesület elnöke és erről az elképzelésről tájékoztattuk dr. Simicskó István sportállamtitkár urat. Azt javasoltuk, hogy az állam a korábbinál jelentősen több direkt forrást biztosítson számunkra. Úgy látom, nyitott ajtókat döngetünk, a miniszterelnök, az államtitkár és a MOB vezetése is megértette érvelésünket, melyeket objektív szempontokkal támasztottunk alá. Nagyon szomorú és jellemző a korábbi helyzetre, hogy például az olimpia után minden érintett kapott jutalmat, kivéve az egyesületek. A Vasas és ezen belül a vívó szakosztály egy forintot sem kapott Szilágyi Áron aranyérme után. Ha ez az állapot így maradna, akkor egy klubnak sem lenne érdeke, hogy olimpiai bajnokokat neveljen! Ezek a nagy múltú klubok nem tanfolyam „menők” akarnak lenni, hanem az élsportolók képzésében szeretnének jeleskedni."

A klubelnök beszélt a Vasas vízilabda-csapatáról is, amelynek alaposan csökkentek a forrásai nyáron.

"Az együttes továbbra is a három-négy bajnokesélyes csapat közé tartozik, ami nagy szó, hiszen a szezon kezdete után, egyik névadó szponzorunk kiválásával nehéz helyzetbe kerültünk. Ezért a BL-től mindenképpen vissza kellett lépnünk. Görgethettük volna a problémát magunk előtt, akár egy hógolyót, de inkább meghoztuk ezt a fájó döntést. A magyar bajnoki címnél nincs fontosabb, de az sem véletlen, hogy a Final Four négy csapatából egyetlen egy sem indult el a BL-ben, elég nagy a káosz a nemzetközi vízilabdában. Ahhoz, hogy a magyar vízilabdázás túlélje ezt a nehéz időszakot elsősorban nemzetközi téren kellene rendet rakni."

Markovits azt is elmondta, hamarosan eldől, hogy Fábiánné Rozsnyói Katalin és a Londonban ezüstérmet szerző kajaknégyes csatlakozik-e a klubhoz.

"Hamarosan, legfeljebb egy héten belül megszületik a végső döntés. Egyelőre keresem azt a támogatói kört, akik támogatni, díjazni tudják a felkészülésüket, edzésüket. Nagy az esélye, hogy csatlakoznak hozzánk, és, ha ez így történik, akkor létrehozzuk a klub kajak-kenu szakosztályát is" - jelentette ki a klubvezető.