Utánpótlás

Kiválasztó edzőtábort zárt az U21-es válogatott

Róth Antal szövetségi edző kipróbált néhány 1994-es születésű játékost is az U21-es labdarúgó-válogatott telki összetartásán.

Az U21-es válogatott jövő ősszel kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban, az addig rendelkezésre álló mintegy kilenc hónap elsősorban a keret kialakítását szolgálja. A Róth Antal vezette szakmai stáb a hét első három napján azoknak a játékosoknak tartott edzőtáborozást Telkiben, akik korábban még nem szerepeltek az U20-as és az U21-es együttesben, vagy csak epizódszerepet kaptak a gárdában, ám klubjukban nyújtott teljesítményükkel felhívták magukra a figyelmet - olvasható az mlsz.hu-n.

Az U21-es válogatott az 1992-es és 1993-as születésű labdarúgókra épül, de miután az U19-es csapatunknak nem sikerült kivívnia az Európa-bajnoki elitkörben való részvételt, az 1994-es születésű labdarúgókra is számíthat Róth Antal, ezúttal hárman kaptak helyet közülük a keretben. Az edzőtáborozást szerda délután a másodosztályú Duna FC Tatabánya elleni felkészülési mérkőzés zárta, amelyen a két csapat 3-3-as döntetlent játszott egymással. A válogatott góljait Bese Barnabás, Szeles Tamás és Baracskai Roland szerezték, de az U21-es csapat tagjai "besegítettek" a másik oldalra is, Lang Ádám és Jagodics Márk is öngólt vétett.

"Olyan játékosokból igyekeztünk összeállítani a keretet, akiknek nem volt még U21-es, illetve nemzetközi tapasztalatuk - mondta a táborzárás után a szövetségi honlapnak Róth Antal. - A keretben összesen tizenhárom olyan labdarúgó szerepelt, akit még nem ismertem személyesen, róluk hasznos információkat szerezhettem az elmúlt három napban. A játékosok fegyelmezetten és nagy figyelemmel álltak hozzá a feladathoz és a felkészülési mérkőzéshez, ezért a háromnapos közös munka minden szempontból elérte a célját. A 94-es születésű korosztály tagjainak belépésével fokozódik a versenyhelyzet a csapatba kerülésért, a jövőben az ő teljesítményüket is kiemelt figyelemmel követem, a következő hasonló összetartáson újabb futballisták kaphatnak lehetőséget ebből a korosztályból. Sajnos a keret tagjai közül kevesen játszanak a legmagasabb szinten, többen a harmadosztályban szerepeltek ősszel, bízom benne, hogy hamarosan sokaknak sikerül előrelépniük. A Tatabánya elleni mérkőzésen peches módon, két öngóllal értünk el döntetlent, de az eredmény reálisnak mondható, elsősorban a meccs első félidejében látottakkal voltam elégedett."