Európa Liga

Hajnalék kikaptak, de továbbjutottak

A Molde 1-0-ra nyert a Hajnal Tamással felálló VfB Stuttgart otthonában a labdarúgó Európa Liga E csoportjának utolsó körében. A német gárda a Steauával együtt továbbjutott.

Stuttgart

VfB Stuttgart-Molde

Hajnal Tamás kezdőként lépett pályára abban a Stuttgartban, amely jó eséllyel pályázott a továbbjutásra. Ellenfele, a Molde már tét nélkül futott ki a német csapat arénájába, ennek ellenére az első félidő ráadásában megszerezte a vezetést. A stuttgarti Sakai próbálkozott lövéssel, de jókora "kifli" lett belőle, a norvégok megszerezték a labdát, Linnes indította Angant, aki a félpályától egyedül sprintelt a kapu felé, előbb Ulreich kapusba lőtt, a kipattanót viszont balról az üres kapuba küldte (0-1). Hajnalt a 88. percben lecserélték, a Stuttgart pedig veresége ellenére továbbjutott, mert a csoport másik meccsén a Köbenhavn nem bírt a Steauával.


 

FC Köbenhavn-Steaua Bucuresti

A Steaua a csoport éléről várta a záró kört, és a harmadik helyezett Köbenhavn otthonában szerepelt. Mindkét gárdának rezgett a léc, a románok sorsa esetleges vereségük esetén a Stuttgart kezében volt, míg dánokat csak a győzelem repíthette tovább. A 49. percben egy szabálytalanságot követően Tanase második sárga lappal befejezte a meccset, tíz emberrel folytatta a Steaua. A 73. percben gólt szereztek a románok, Rusescu a jobb oldalon labdát szerzett, majd váratlanul 20 méterről lőtt, a labda megpattant egy védőn és félmagasan a rövid sarokba vágódott (0-1). A 87. percben egyenlített a Köbenhavn, Jacobsen jobb oldali beadását Vetokele öt méterről a jobb sarokba fejelte (1-1). Ez azonban kevés volt az üdvösséghez.

Európa Liga
E csoport, 6. forduló
VfB Stuttgart-Molde 0-1 (0-1)
Gól: Angan (45.)
 
FC Köbenhavn-Steaua Bucuresti 1-1 (0-0)
Gól: Vetokele (87.), ill. Rusescu (73.)
Kiállítva: Tanase (49., Steaua)
 
A csoport végeredménye: 1. Steaua Bucuresti 11 pont, 2. VfB Stuttgart 8 (9-6), 3. FC Köbenhavn 8 (5-6), 4. Molde 3