Európa Liga

A Liverpool becsusszant az Anzsi elé, a Young Boys hoppon maradt

Hármas holtverseny alakult ki az Európa Liga A csoportjának élén, amelyből a Liverpool és az Anzsi Mahacskala jöttek ki jól, a Young Boys pedig kiesett.

Az Anzsi továbbjutása már a játéknap előtt is biztos volt, viszont a csoport első és hátsó háromnegyedében is kialakulhatott volna hármas holtverseny. Udinében a hazai csapat a felállás alapján "olasz módra" nem vette túl komolyan a zárófordulót, ami érthető volt, mivel akkor is kiesett volna, ha utoléri a Liverpoolt és a Young Boyst.

Henderson gólját ünneplik a Liverpool játékosai az Udinese elleni mérkőzésen az Európa Ligában 2012-ben.

Ezzel így a svájciak jártak rosszul, hiszen a 'Pool a 23. percben bevette az Udinese kapuját. Egy szöglet után Susóhoz került a labda az ötös jobb sarkánál, hátrafelé passzolt, Henderson pedig belsővel, a kapus lábai között lőtt a hálóba. (0-1)

A csapatok keményen gyűrték egymást a mezőnyben, de a helyzet kevés volt a folytatásban. A veszélyesebb lehetőségek a Vörösök, elsősorban Suárez előtt adódtak, de a második félidőben Padelli már remekül védett. Ahogy azért Reinának is meg-meg kellett mutatnia a képességeit egy-egy meglepő megoldásnál. Megtette, így a végére emberelőnybe kerülő Liverpool megőrizte előnyét, noha az utolsó utáni pillanatban Di Natale lövése csak centikkel emelkedett a felső léc fölé.

Eközben a Young Boys hazai pályán sokáig rosszabbul játszott, mint az Anzsi, de kihúzta kapott gól nélkül, a 38. percben pedig Gonzalo Zarate révén előnybe is került. A vendégek azonban Traoré találatával még a szünet előtt egyenlítettek, így a szünetben 1-1 volt az állás.

A második félidőben újra gyorsan előnybe kerültek a svájciak (2-1), akik az utolsó húsz percben emberelőnyben is voltak, majd a hajrában újabb találatot is szereztek. (3-1)

De hiába, a Liverpoollal és az Anzsival együtt 10 pontot szereztek, a hármas holtversenyben az egymás elleni eredmények pedig az angoloknak és az oroszoknak kedveztek. A Liverpool ráadásul a csoportot is megnyerte, a dagesztániak a második helyre szorultak.

Európa Liga
A csoport, 6. forduló
Young Boys (svájci)-Anzsi Mahacskala (orosz) 3-1 (1-1)
gólszerzők: G. Zarate (38.), Contanzo (52.), A. González (90.), illetve Ahmedov (45+2.)
kiállítva: Traoré (69.) - Anzsi
Udinese (olasz)-Liverpool (angol) 0-1 (0-1)
gólszerző: Henderson (23.)
kiállítva: Pasquale (79.) - Udinese