Bajnokok Ligája

Tíz emberrel is remekelt a Bayern München

A Bayern München 4-1-re verte otthon a BATE Boriszovot a labdarúgó Bajnokok Ligája F csoportjának utolsó körében. A bajor csapat két gólt lőtt emberhátrányban.

Lille-Valencia

A Valencia már továbbjutott, a Lille pedig kiesett, vagyis nem volt tétje a meccsnek. A 35. percben Jonast buktatták a 16-oson belül, a büntetőt a sértett váltott gólra, vezetett a Valencia (0-1). A spanyol csapat megőrizte előnyét és a második helyen jutott tovább.


Bayern

Bayern München-BATE Boriszov

A Bayern továbbjutóként fogadta a BATE Boriszovot, amely tavasszal az Európa Ligában folytathatja. A 22. percben a müncheniek szerezték meg a vezetést, Shaqiri balról passzolt a kapu elé, Gomez öt méterről a hálóba lőtt (1-0). Öt perccel a szünet után Boatenget egy rossz becsúszás után kiállították, tíz emberrel folytatta Bayern, amely ennek ellenére is növelte előnyét, egy megcsúsztatott labdát Müller hat méterről a kapuba továbbított (2-0). A 66. percben Gomez balról emelt középre, Shaqiri közelről a bal alsóba fejelt (3-0). Három perccel később a fehérorosz csapat is emberhátrányba került, Polyakov műesést produkált a 16-oson belül és második sárgával kiállították. A hajrában Alaba egy szöglet után 4-0-ra alakította a meccset, majd Filipenko 16 méterről szépített, a bal alsóba lőtt (4-1). A Bayern ezzel a sikerrel megnyerte a csoportot.


 

Bajnokok Ligája
F csoport, 6. forduló
Lille-Valencia 0-1 (0-1)
Gól: Jonas (36. - 11-esből)
 
Bayern München-BATE Boriszov 4-1 (1-0)
Gól: Gomez (22.), Müller (54.), Shaqiri (66.), Alaba (83.), ill. Filipenko (89.)
Kiállítva: Boateng (50.), ill. Polyakov (69.)
A csoport végeredménye: 1. Bayern München 13 pont (15-7), 2. Valencia 13 (12-5), 3. BATE Boriszov 6, 4. Lille 3.