Evezés

Olimpiai bronzérmest veszítettek az új-zélandiak

  • VNA

A sikeres, bronzérmet hozó londoni olimpia után befejezi pályafutását az új-zélandi evezős, Juliette Haigh.

Az olimpiák utáni időszak a sikerek és kudarcok elemzésén túl sokak számára a sportolói pályafutás végét is jelenti. Így vannak ezzel most többen is a nemzetközi evezős elitben. A napokban jelentette be ugyanis visszavonulását a londoni olimpia bronzérmese, az új-zélandi Juliette Haigh. A 30 esztendős, háromszoros világbajnok sportoló Londonban a női kormányos nélküli kettesek versenyében szerzett harmadik helyen párjával, Rebecca Scown-nal közösen.

"Továbbra is imádom az evezést, de most nem érzek már magaban erőt ahhoz, hogy végigcsináljak egy negyedik olimpiai ciklust. Ez egy kemény, fizikai sportág, ahol minden egyes nap a legjobbadat kell nyújtanod a siker érdekében" - nyilatkozta Haigh a visszavonulás okairól. Egy másik új-zélandi evezős, a férfi négypárevezőssel Londonban hetedik helyen végző Matthew Trott is befejezte karrierjét. 

Evezésben az utóbbi olimpiák előtt rendre előfordult, hogy a világ legjobbjai akár 2-3 éves kihagyás után is visszatértek (London előtt a brit Greg Searle például egyenesen kilenc évnyi távollét után jött vissza - nem is sikertelenül, hiszen brozérmes lett a nyolcassal), így nem lehetünk benne biztosak, hogy a civilben az ötszörös egypárvezős világbajnok és olimpiai bajnok, Mahe Drysdale párjának számító Haigh nem lesz ott a riói olimpián...