Orosz foci

Januárban elhagyom a Zenitet - Hulk

Csúnyán összeveszett Milan elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen a Zenit Szentpétervár vezetőedzője és legdrágább játékosa. Luciano Spalletti az 1-0-ra megnyert mérkőzés 94. percében - nyilvánvaló taktikai húzásból - lecserélte a nyáron a Portótól szerződtetett támadót, aki viszont ezután elveszítette a fejét.

Lecserélése után Hulk nem fogott kezet az őt üdvözlő olasz szakemberrel, majd miközben a segítők ráadták a kabátot, keresetlen szavakat intézett főnökéhez.

A lefújás után a brazil válogatott csatár az olasz tévének is nyilatkozott az esetről. "Ha Spallettivel a helyzetünk nem oldódik meg hamarosan, januárban elhagyom a Zenitet" - mondta a Porto egykori gólkirálya.

A dolog szépséghibája, hogy Hulk ebben a szezonban már két klubban is pályára lépett (Porto, Zenit), ezért a szabályok értelmében harmadik európai csapathoz nyár előtt nem szerződhet.

Hulk szentpétervári kalandja eddig meglehetősen ellentmondásos. A szezon elején a csapat orosz sztárjai - Kerzsakovval az élen - kifogásolták a vezetőség felé, hogy a brazil a többszörösét viszi haza, mint amit ők keresnek, ami miatt állítólag "klikkesedés" lett megfigyelhető a csapaton belül.

A Zenit ugyan eurómilliókat költött a nyáron az erősítésre, de a Bajnokok Ligájában nem tudta kiharcolni a legjobb 16 csapat közé jutást, a bajnokságban pedig 18 forduló után csak a harmadik helyen áll. Hulk 15 találkozón lépett ebben a szezonban pályára, de mindössze négy gólt sikerült szereznie - a 26 éves támadótól ez nem valami fényes eredmény, ezért érhető a frusztráltsága.

A mérkőzés összefoglalója


szólj hozzá: MZ