Kajak-kenu

Keserű vége lett ennek a szépen induló kapcsolatnak - Kovács László

Janics Natasa férjének szerette volna adni az olimpiai jutalmat, Kovács László szerint azonban ez nem így működik, mivel ő volt hivatalosan az edzője.

Kovács László és Janics Natasa itt még egyetértésben

Kovács László, Janics Natasa egykori edzője nyilatkozott tanítványa országváltásáról. A szakember nem titkolja, máshogyan tervezték a folytatást a londoni olimpia előtt.

"Az olimpia előtt egészen más terveink voltak - jelentette ki Kovács László a Magyar Szónak. -  Legalább egy aranyéremre számítottunk, de inkább kettőre, mint az egész magyar sportszerető közvélemény. Ez reális elvárás volt részünkről is. De az olimpia előtti felkészülésben is már voltak akadályok. Szolnokon volt a központi edzőtábor, és Nataša nem nagy kedvvel ment volna oda, elsősorban a gyereke és a férje miatt. Csak az utolsó héten érkeztek meg, mire minden feltétel adott lett, így a páros felkészülésben csak néhány edzést tudtak közösen levezényelni. Az egyéni szereplés esetén a problémák inkább Londonban kezdődtek, ahol én már nem is szerepeltem hivatalosan mint az edzője, hanem a férje volt akkreditálva ebben a szerepben. Ehhez Nataša ragaszkodott, hogy ő legyen ott mellette, ami még érthető is. De a négyes aranyérme utáni páros kudarca már felborított minden tervet. Valószínűleg Kovács Kati ott kihajtott magából mindent. Nem maradt elég erő a párosra. Én előtte ajánlottam a férjének, hogy Nataša üljön előre a hajóba, de ezt az elképzelésem elvetették, hogy erre a változtatásra már késő most így reagálni. Tehát már itt nem volt meg közöttünk az egyetértés, majd jött a kudarcként megélt ezüstérem, hisz a németeket a vb-n előtte megverték. Ekkor már csak egy, az utolsó esély maradt, hogy Nataša aranyérmet nyerjen Londonban is. De itt már az ő idegállapota határozta meg a versenyt, és csak bronzra futotta."

Az olimpia után a jutalom osztásánál vita merült fel edzője és a kajakos között.

"Igen, ez az eredmény után járó jutalom kérdésénél merült fel. Nataša azt szerette volna, ha ez az összeg a férjét illeti. De ez nem így működik. Hivatalosan a szövetségnél én voltam az edzője végig. Tehát a jutalom nekem járt. Az olimpia után le is mondtam hivatalosan az edzéséről. Hogy a későbbiek során hova fejlődik ez az ügy, magam sem tudom, csak azt érzem, csalódott vagyok. Nem így képzeltem el az egész folyamatot, azok után, hogy személyesen ő kért fel, jöjjek vissza Szerbiából, és vállaljam el az edzését. Én még az édesapjával kialakult nagyon jó és tartós barátság miatt sem mondhattam erre a felkérésre nemet. Innen szemlélve a dolog egész más megítélést nyer: keserű vége lett ennek a szépen induló kapcsolatnak" - jelentette ki a tréner, aki most fiatal Szegeden élő és tanuló lányokat edz, köztük az U23-as Európa-bajnok Kárász Annát is.