Sportpolitika

Simicskó szeretné, ha a nagy budapesti klubok egy irányba húznának

Simicskó István szerint Magyarország kormánya fontos szerepet tulajdonít a sportegyesületi műhelyeknek és elismeri az ott végzett tehetséggondozó munkát. A sportállamtitkár erről a nagy fővárosi klubok vezetőivel tartott találkozón beszélt, amelyen törekvéseik összehangolására kérte az egyesületeket.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős államtitkára nagy múltú, kiemelkedően eredményes budapesti sportegyesületek vezetőivel tárgyalt hétfőn. Mint az Emmi közleményéből kiderült, az államtitkárságon tartott találkozón a vendégek vázolták elképzeléseiket klubjuk jövőbeni működéséről, valamint fejlesztési terveikről.

Simicskó István arra kérte a jelenlévőket, hangolják össze törekvéseiket, hogy azokról a sportért felelős államtitkárság – egyeztetve a Magyar Olimpiai Bizottsággal és a sportági szakszövetségekkel – tájékoztatni tudja a kormányt.

Az államtitkár kiemelte a sportegyesületi műhelyek fontosságát, az ottani tehetséggondozást, egyúttal köszönetét fejezte ki azoknak a vezetőknek, edzőknek, sportszakembereknek, akik a sikeres londoni olimpiai és paralimpiai felkészülésben szerepet vállaltak.

Az eszmecserén a fővárosi nagy klubok képviseletében Kubatov Gábor (Ferencvárosi Torna Club), Molnár Imre (Budapesti Honvéd Sportegyesület), Őze István (Újpesti Torna Egylet), Deutsch Tamás (Magyar Testgyakorlók Köre) és Markovits László (Vasas Sport Club) vett részt.