Bundesliga

Marcus Babbelt azonnali hatállyal felmentették, távozik a Hoffenheimtől

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, vagyis a Bundesliga tizenhatodik, osztályozós helyén szerénykedő TSG 1899 Hoffenheim azonnali hatállyal felmentette a munkavégzés alól Marcus Babbel vezetőedzőt. A 40 esztendős szakemberrel együtt távozik a másodedző, Rainer Widmayer is. Az utód kinevezéséig Frank Kramer, az U23-as együttes trénere vezeti a csapat edzéseit.

"A menedzsmenttel és a részvényesekkel történt egyeztetés után megfontolt döntést hoztam a válással kapcsolatban. A tabellán elfoglalt fenyegető helyzetünk és az ehhez kapcsolódó negatív sorozatok nem engedték, hogy más döntés szülessen" - nyilatkozta Andreas Müller, a korábbi kiváló középpályás, a Hoffenheim jelenlegi általános igazgatója.

Babbel idén februárban, Holger Stanislawskitól vette át a karmesteri pálcát a kék-fehéreknél, menesztése a második edzőváltást eredményezte a Bundesliga jelenleg zajló idényében Felix Magath októbert, wolfsburgi távozása után.

Egy éve a Herthától, most Hoffenheimből küldték el Marcus Babbelt

"Frank Kramernek most a következő két mérkőzésre kell koncentrálnia teljes felelősséggel, de elképzelhető, hogy a folytatásban is ő irányítja a csapatot" - beszélt Babbel utódjáról Müller. "Ő egy kiváló szakember, mindenben támogatjuk őt, most azonban szükségünk van némi időre, hogy átgondoljuk a jövőt."

Kramer másfél éve dolgozik a Hoffenheim korosztályos csapatánál, az U23-as gárdát az őszi szezon végére a harmadik helyre kormányozta a dél-nyugati régió pontvadászatában. Segítője az U16-os együttes vezetőedzője,Julian Nagelmann lesz.

"Természetesen nem ebben a szituációban szerettem volna átvenni a felnőtt csapat irányítását, de mindent meg fogok tenni, hogy a játékosok visszanyerjék önbizalmukat és hitüket" - mondta Kramer.

A Hoffenheim, amely utolsó öt bajnoki mérkőzésén mindössze egy pontot gyűjtött, péntek este a Hamburg otthonában lép pályára.

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/bundesliga-I-2012-2013/1239610