Premier League

Korai tizenegyessel és piros lappal dőlt el a Newcastle-Wigan meccs

A négymeccses vereségsorozattal rendelkező Newcastle United megtörte rossz szériáját a Premier League 15. fordulójának zárómérkőzésén. A Szarkák a Wigant verték 3-0-ra szinte végig emberelőnyben játszva.

A Newcastle támadóbb szellemben kezdte a meccset, mint a Wigan, és a 13. percben ez már eredményre is vezetett. Papiss Demba Cissé lépett volna ki középen, Figueroa felborította, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt és piros lapot adott a védőnek. Demba Ba végezte el a büntetőt, és hiába mozdult jó irányba Al Habszi, védeni nem tudott. (1-0)

Figueroa szabálytalankodik Cissével szemben a Newcastle-Wigan mérkőzésen a Premier League-ben 2012-ben.

Nem sokkal később már egyértelműnek tűnt, hogy eldőlt a meccs. Roberto Martínez, a vendégek menedzsere még csak készült arra, hogy cseréljen a gól- és emberhátrány miatt, amikor Santon távoli lövését Al Habszi csak kiütni tudta, Demba Ba pedig egyből a hálóba vágta a labdát. (2-0)

A spanyol szakember hiába cserélt ez után, csapata így is megzavarodott és jó ideig tartott, mire összeszedte magát. Azonban a Szarkák sem erőltették túlságosan a támadójátékot, így a szünetig nem változott az állás.

A fordulás után sem jött meg a vendégcsapatba az átütő erő, a hazai gárda pedig épp csak annyit adott ki magából, amennyire szüksége volt. Így is növelni tudta az előnyét, hiszen a csereként beállt Bigirimana nagy lövéssel küldte a jobb felsőbe a labdát a 71. percben. (3-0)

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/premier-league-2012-2013/1229255 

Innentől szinte csak a szabályok kedvéért játszottak a csapatok, és Alan Pardew, a Newcastle menedzsere legfeljebb azért bosszankodhatott, mert Santont sérülés miatt kellett lecserélni, Demba Bát pedig szintén ezért kellett volna, csak a hajrában már nem volt erre lehetőség, így a hazaiak is tíz emberrel fejezték be a meccset. A győzelmet azonban így is megszerezték, és bár maradtak a 14. helyen, a Wigant és a mögöttük állókat három pontnyira leszakították.

Premier League
15. forduló
Newcastle United-Wigan Athletic 3-0 (2-0)
gólszerzők: Demba Ba (13. - büntetőből, 21.), Bigirimana (71.)
kiállítva: Figueroa (13.) - Wigan