La Liga

2013 nyaráig Ernesto Valverde, a Hangya irányítja a Valenciát

A Valencia megegyezett Ernesto Valverdével, így 2013 június 30-ig a 48 esztendős szakember irányíthatja a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, a Primera Divisiónban jelenleg a tizenegyedik helyen szerénykedő együttest.

A Hangya ezúttal a Mestallában kezdheti meg szorgos munkáját - Fotó: sportena.com

A "Txingurri", azaz "Hangya" becenévre hallgató tréner hivatalos bemutatására hétfő este kerül sor. Elődjét Mauricio Pellegrinót azután bocsátotta el a valenciai klub vezetősége, hogy a gárda hazai pályán 5-2-es vereséget szenvedett a Real Sociedadtól.

Edzői pályafutása során Valverde irányította az Athletic Bilbao, az Espanyol, a Villarreal, valamint két ciklusban a görög Olympiakosz Pireusz csapatát. Noha Marcelo Bielsa távozása esetén a baszkok is szívesen látták volna újra a bilbaói kispadon Valverdét, a játékosként Kupagyőztesek Európa-kupáját és Spanyol Király Kupát nyert szakember végül a Mestallában folytatja munkásságát.

Bemutatkozására szerdán, a francia Lille OSC otthonában rendezendő Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen kerül sor, a spanyol együttes azonban már korábban biztosította helyét az elitsorozat legjobb 16 csapata közt. A Primera Divisiónban szombaton, az Osasuna ellen debütál a "Hangya".