La Liga

Pellegrinót kirúgták a Valenciától a Sociedad elleni zakó után

A Valencia bejelentette, hogy menesztette vezetőedzőjét, Mauricio Pellegrinót, miután a csapat szombaton 5-2-re kikapott hazai pályán a Real Sociedad elleni bajnoki mérkőzésen.

A Primera Divisiónban egyértelműen a várakozások alatt teljesítő Valencia az előző fordulóban a Málagától kapott ki 4-0-ra, a Sociedad elleni vereséggel pedig már hat elvesztett meccsnél tart 14 mérkőzés alatt, és csak a 12. a tabellán. A csapat BL-szereplése eddig a helyén tartotta Mauricio Pellegrinót, az együttes korábbi játékosát, hiszen a Denevérek már biztosan ott lesznek a nyolcaddöntőben a nemzetközi sorozatban. Az azonban egyáltalán nem biztos, hogy jövőre is indulhatnak a Bajnokok Ligájában, ez pedig az edző állásába került.

"A Real Sociedad elleni mérkőzés után gyors tárgyalást folytattunk, és végül Mauricio Pellegrino menesztése mellett döntöttünk" - kezdte nyilatkozatát Manuel Llorente klubelnök az edzőváltással kapcsolatban. "A döntés természetesen fájdalmas volt, de úgy érezzük, hogy meg kell hoznunk ilyen döntéseket. Amióta a Valenciánál vagyunk, először bocsátunk el edzőt a szezon közben. Felelősnek érzem magam. Én vagyok az elnök. A cél, hogy a Bajnokok Ligájába juttassuk a csapatot, ezért a mi felelősségünk, hogy meghozzuk a döntéseket, amelyek egyértelműsíthetik a jövőnket."