Serie A

Öngóllal nyert a gyenge Inter, Tőzsért megint korán lecserélték

A nagy nevű csapatok mindegyike győzött a Serie A 15. fordulójában vasárnap délutáni meccsdömpingjében. Amíg azonban a Lazio jó kezdés után viszonylag magabiztosan nyert, addig például az Inter csak a szerencséjének köszönhetően szerezte meg a három pontot.

A Juventus és a Napoli győzelmei és a torinóiak ellen megnyert rangadó óta lejátszott három nyeretlen bajnoki miatt is fontos lett volna az Internek, hogy hozza a Palermo elleni meccset, ennek ellenére az első húsz percben a kék-feketék szinte nem is jártak az ellenfél térfelén. Két fejesnek köszönhetően így is ők voltak azonban veszélyesebbek, de mindkettő középre ment, így Ujkani fogta őket.

Estaban Cambiasso, Andrea Ranocchia és Walter Samuel ünneplik az Inter győztes gólját a Palermo elleni mérkőzésen a Serie A-ban 2012-ben.

Az első félidő második felében feljebb léptek a milánóiak, de komoly gólhelyzeteik ebben az időszakban nem voltak, inkább a Palermo támadásai élénkültek meg a labdaszerzések után. Igaz, ezek java is elakadt jó 30 méterre a hazai kaputól. A szünet után is az Inter volt fölényben, de egyáltalán nem játszott jól, leginkább csak ívelésekkel került a kapu közelébe. A görcsös játék ellenére így is meglett ennek a haszna, Ranocchia - egyébként nagyon rossz - beadása után Santiago García feleslegesen piszkált bele a labdába, így az a már kimozduló Ujkani mellett a saját kapujába gurult. (1-0)

A találat sem élénkítette meg igazán a meccset, kijjebb jött ugyan a Palermo, de ekkor meg az Inter tömörült be, és úgy tűnt, mindkét csapat csak ebben volt igazán jó ezen a napon, a támadásokban nem. Újabb gól így nem jött, a milánóiak szerencsés győzelmet arattak, négy pont a hátrányuk a Juventus mögött. A Palermo maradt az alsóházban.

A Lazio nagyon aktívan kezdett a Parma ellen hazai pályán, és könnyen rendezhetett volna gálameccset is. A 25. percben ugyan kis szerencsével szereztek vezetést a rómaiak, de nem érdemtelenül, mert lendületesen játszva szorították be a vendégeket. Ekkor egy szöglet után nem tudták a sárga-kékek a saját kapujuk elől eltakarítani a labdát, Biava pedig néhány méterről a léc alá vágta. (1-0)

Szűk tíz perccel később Álvaro González szöktette Klosét kissé a jobb oldalon, a német csatár pedig be tudta pöccinteni a kapuba a labdát, így már 2-0-ra vezettek a Sasok. Ez után azonban megelégedtek az eredménnyel, és sokkal visszafogottabb játékot mutattak.

Erre a második félidőben ráfázhattak volna, hiszen a 66. percben szépített a Parma. Belfodil ugyan kihagyta a játékvezető által ekkor ítélt büntetőt, de a Bizzarriról kijövő labdát már bevágta. (2-1) Ez a gól fel is csigázta a vendégeket, jóval több időt töltöttek az ellenfél térfelén, mint korábban, de nem tudtak áthatolni a védelmen, és idővel bele is fáradtak a próbálkozásokba. Hiába voltak tehát szinte a meccs végéig fölényben, nem kerültek az egyenlítés közelébe.

A Genoa otthonában korán 2-0-s előnybe került a Chievo, és hiába volt a kezdőcsapatban Tőzsér Dániel, őt látta a leggyengébb láncszemnek Luigi Delneri vezetőedző, aki már a 25. percben lecserélte őt. A magyar középpályás már nem először járt így ebben az idényben. Csapata végül 4-2-es vereséget szenvedett.

A Roma ezúttal csak a hajrában indította be a szokásos gólzáport, így hátrányból fordítva győzött 3-1-re Sienában. Az Udinese öt nyeretlen bajnoki után 4-1-re intézte el a Cagliarit.

Serie A
15. forduló
Bologna-Atalanta 2-1 (1-0)
gólszerzők: Diamanti (16.), Gabbiadini (70.), illetve Denis (50.)
Genoa-Chievo 2-4 (1-3)
gólszerzők: Said (40.), Jankovic (56.), illetve Paloschi (14. - büntetőből, 22., 45.), Stoian (90+1.)
kiállítva: Andreolli (71.) - Chievo
Inter-Palermo 1-0 (0-0)
gólszerző: Santiago García (74. - öngól)
Lazio-Parma 2-1 (2-0)
gólszerzők: Biava (25.), Klose (34.), illetve Belfodil (66.)
Siena-Roma 1-3 (1-0)
gólszerzők: Neto (25.), illetve Destro (63., 90+2.), Perrotta (86.)
Udinese-Cagliari 4-1 (2-0)
gólszerzők: Pereyra (33.), Angella (39.), Danilo (48.), Pasquale (66.), illetve Dessena (80.)