Biatlon

Martin Fourcade nyerte az üldözéses versenyt Östersundban

  • VNA

A kiváló formában lévő francia Martin Fourcade sikerével ért véget a férfiak biatlon hétvégéje a svédországi Östersundban.

A svédországi Östersundban a férfiak 12.5 km-es üldözéses versenyével folytatódott a sílövők Világkupa sorozata. A győzelmet a francia Martin Fourcade szerezte meg a német Andreas Birnbacher és az orosz Anton Sipulin előtt. Az első lövészetet követően még a szombati sprintversenyt megnyerő és így most elsőként rajtoló kanadai Jean-Philippe Leguellec maradt az élen, de ő később többször is hibázott, így végül csak a 16. helyen fejezte be a futamot. A hatvan fős mezőnyben ezúttal csak hárman tudtak hibátlanul lőni a négy sorozat alkalmával, igaz közülük senki nem tudott dobogóra állni.

A harmadik sorozat után az élmezőnyben haladók közül már csak az orosz Jevgenyij Usztjugov maradt hibátlan, aki vezetett is, de mivel a negyedik lövészetnél két célt is eltévesztett, így nem végül nyerhetett. Az élre ekkor már a német Andreas Birnbacher és az összetett Világkupa címvédője, a francia Martin Fourcade állt, akik a célegyenesben végül egymás között döntötték el a győzelem kérdését. Végül a francia nyert, aki ezzel a tavalyihoz hasonlóan most is két futamut tudott nyerni Östersundban. A harmadik helyre az orosz Anton Sipulin jött be, aki a 23. helyről indulva ért fel a pódiumra.

Biatlon Világkupa - Östersund (SWE)
férfi üldözéses verseny - 12,5 km
1. Martin Fourcade (FRA) 33:03,5 (1 lövőhiba)
2. Andreas Birnbacher (GER) +0,7 mp (1)
3. Anton Sipulin (RUS) +3,3 mp (1)
4. Arnd Peiffer (GER) +4,1 mp (1)
5. Emil Hegle Svendsen (NOR) +5,0 mp (2)
6. Alexis Boeuf (FRA) +19,0 mp (2)

Az első hétvége után a francia Martin Fourcade vezeti az összetett Világkupát, ahol a tavalyihoz hasonlóan várhatóan most is a norvég Svendsen lesz a fő ellenfele. A szombati sprint versenyen elért második helyének köszönhetően némi megleptésre a francia Alexis Boeuf áll pillanatnyilag a harmadik helyen. A biatlon Világkupa sorozat jövő héten az ausztriai Hochfilzenben folytatódik.

A biatlon Világkupa összetett állása
férfiak - 3 verseny után
1. Martin Fourcade (FRA) 151 pont
2. Emil Hegle Svendsen (NOR) 121 pont
3. Alexis Boeuf (FRA) 110 pont
4. Arnd Peiffer (GER) 105 pont
5. Andreas Birnbacher (GER) 104 pont
6. Jevgenyij Usztyugov (RUS) 104 pont