MLS

Bajnoki címmel fejezte be Amerikában David Beckham

  • SZA

Bár nem volt könnyű dolga, végül hátrányból fordítva is sikerült győznie a Los Angeles Galaxynak a Houston Dynamo ellen az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság döntőjében, így David Beckham bajnoki címmel a tarsolyában távozhat szerződése lejártával Kalifornából.

A Los Angeles Galaxy nyerte az MLS döntőjét a Houston Dynamo ellen

Bajnoki döntőhöz méltóan lassan kezdődött a két csapat mérkőzése; mivel a hazai pályán játszó Galaxy esélyesebbnek számított, ezért a Houston saját kapuja elé visszazárva próbálta elérni a jó eredményt.

Ez annyira sikerült is nekik, hogy a szünet előtt közvetlenül Calen Carr révén ők szerezték meg a vezetést. 0-1!

A negyedórás pauzában alaposan kaphattak fejmosást Robbie Keanék, mert kegyetlenül bekezdtek a második félidőben. Az ír David Beckham szabadrúgásából a 49. percben gólt is szerzett, igaz lesről; de a 61. percben már szabályosan egyenlített a Galaxy, miután Omar Gonzalez közelről, fejjel vette be Tally Hall hálóját. 1-1!

Ezzel teljesen a csendes-óceán-partiak kezébe került az irányítás; előbb Beckham szögletéből Keane ismét szabálytalan találatot szerzett, de pár perccel később már újra a vendégkapuban pihent a labda: a talán legismertebb amerikai játékos, Landon Donovan talált be büntetőből. 2-1!

A hátralévő időben komoly veszély már csak a Dynamo kapuját fenyegette (a hosszabbításban Robbie Keane szerzett immár szabályos gólt tizenegyesből, 3-1), így megérdemelten nyert David Beckham csapata. A Manchester United legendája végig irányította csapata játékát, s átadásaiból több gól is születhetett volna, így mondhatni a csúcson hagyja ott az MLS-t.

Major League Soccer
Döntő
Los Angeles Galaxy-Houston Dynamo 3-1 (0-1)
gólszerzők: Omar González (60.), Donovan (65. - büntetőből), Keane (90+4. - büntetőből), illetve Carr (44.)