NB I

Az MTK magabiztos győzelemmel lépett közelebb a Győrhöz

Remek első félidei játékának köszönhetően 3-1-re nyert az MTK a Kecskemét ellen az OTP Bank Liga 17. fordulójában.

Magabiztosan nyert az MTK

Két jó formában lévő csapat csapott össze a Hungária körúton az OTP Bank Liga idei utolsó fordulójában. A hazaiak összeállításában semmi meglepetés nem volt, elől Tischler kezdett, őt Csiki és Kanta segítette a középpályáról. Visszatért a védelembe az előző fordulóban eltiltott Wolfe, így Poór csak a kispadon kapott helyet. Megsérült a télen a Pakshoz szerződő Könyves, ő hiányzott az összeállításból.

A vendégeknél Mohl és Vaskó eltiltott volt, a védelemben kapott helyet Balogh Béla, Póti mellett. A támadótriót Litsingi, Salami és Burgos alkotta, Balázs Zsolt ezúttal is csak a kispadon kezdett. A harmadik percben Vass Patrik beadása után Borszéki ejtette ki a labdát, Forró azonban tisztázni tudott.

A 11. percben megszerezte a vezetést az aktívabban játszó MTK: Tischler Patrik rossz lövése után a labda Csiki Norbert elé került, aki nyolc méterről a bal alsóba gurított (1-0). A gól után is a hazaiak játszottak fölényben, fél óra elteltével már kettő volt az előny: Csiki 25 méterről jobbal a léc alá lőtt, a középre menő labdának alaposan mellényúlt Borszéki (2-0). Öt perccel az első félidő vége előtt már három volt az előny: Vass Patrik bal lábas lövése pattant Forróról Balogh kezére, a kipattanót Vass találta meg leghamarabb, és hat méterről a kapuba bombázta (3-0). A félidőben magabiztos, háromgólos előnnyel vonult szünetre a fővárosi együttes.

A szünetben Patvarost Bertus Lajos, Salamit Pekár László váltotta és egyből élénkebb lett a KTE támadójátéka. Hegedűsnek Koszó és Salami lövése után is védenie kellett. A 72. percben szépített az Eger:  Burgos ugratta ki a 16-os jobb oldalánál Francis Litsingit, aki jobbal hat méterről a rövid, azaz a bal alsóba gurított (3-1). Pár perccel később Hidvégi kapott remek labdát, a kilépő Borszéki azonban hárítani tudott. Az MTK magabiztosan, 3-1-re nyert, ezzel közelebb került két ponttal a Haladás otthonában botló listavezető Győrhöz.

OTP Bank Liga
17. forduló
MTK Budapest - Kecskeméti TE 3-1 (3-0)
Hidegkuti Stadion, 1000 néző, v.: Szabó Zs.
gólszerzők: Csiki (11., 30.), Vass (40.), illetve Litsingi (72.)
sárga lap: Zsidai (90.), illetve Póti (58.)
MTK Budapest:Hegedüs L. - Wolfe, Vukmir, Kelemen, Hidvégi - Vass (Bese, 75.), Zsidai, Kanta J., Vadnai, Csiki (Rácz, 91.) - Tischler (Balajti, 83.)
Kecskeméti TE:Borszéki - Koszó, Póti, Balogh B., Forró - Ramos, Savic (Balázs Zs, 68.), Patvaros (Bertus, a szünetben) - Litsingi, Salami (Pekár, a szünetben), Burgos