Síugrás

Meglepő német siker a csapatversenyben

  • VNA

A német síugró csapat két után tudott ismét versenyt nyerni a Világkupában, ezúttal Kuusamóban sikerült legyőzniük az osztrákokat.

A csütörtöki egyéni selejtező után pénteken este a szezon első csapatversenyével folytatódott a síugrók Világkupa sorozata. A nap meglepetését a németek okozták, akik szinte végig vezetve tudtak nyerni. Az első sorozat végén ugyan a szlovén csapat állt az élen, de mivel a sírepülő világbajnok, Robert Kranjec elrontotta második ugrását, így hatalmas hátrányba kerültek a kiegyensúlyozottan ugró németekhez képest és végül csak a dobogóért harcolhattak a norvégokkal. A nap leghosszabb ugrása 143 méter volt, ezt a német Andreas Wellinger és az orosz Dimitrij Vasziljev mutatták be, igaz utóbbi az ugrás végét nem tudta megfogni és elesett.

Az utolsó sorozatban a lillehammeri szezonnyitót megnyerő Severin Freunnak elég volt egy biztonsági ugrás is ahhoz, hogy csapatuk végül 5,3 ponttal megelőzzék a nagy esélyes osztrákokat. A német síugró csapat a 2010-es willingeni verseny után tudott ismét megnyerni egy Világkupa versenyt. Szombaton kora délután egyéni versenyt rendeznek a férfiak számára a kuusamói nagysáncon.

Síugró Világkupa - Kuusamo (FIN)
férfi csapatverseny - HS142
1. Németország (Wellinger, Neumayer, Freitag, Freund) 1104,1 pont
2. Ausztria (Loitzl, Fettner, Schlierenzauer, Morgenstern) 1098,8 pont
3. Szlovénia (Kranjec, Tepes, Hvala, Prevc) 1064,4 pont
4. Norvégia (Fannemel, Hilde, Jacobsen, Bardal) 1048,8 pont
5. Japán (Simizu, Watase, Kasai, Takeuchi) 1015,4 pont
6. Oroszország (Kornyilov, Romasov, Kalinicsenko, Vasziljev) 938,9 pont