Férfi kézilabda BL

Közönségünk fergeteges segítségére is nagy szükségünk lesz - Skaliczki

A Pick Szeged vezetőedzője óriási csatára számít a szombati CO Zágreb elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

A Pick Szeged vezetőedzője óriási csatára számít

Szombaton 17.15-kor a Velux EHF Bajnokok Ligája D csoportjának hetedik fordulójában a Pick Szeged együttese hazai pályán fogadja a horvát CO Zágráb csapatát. A csoportban negyedik helyért folyik a küzdelem, éppen a Pick, a Zágráb és Schaffhausen között. Skaliczki László mester alaposan kielemezte a horvát bajnokcsapat játékát.

"Prodanovics biztatóan mozgott a héten, már velünk végez minden gyakorlatot. Nagyon remélem, hogy Larholm és Vadkerti is rendbe jön a meccsre. Fontos találkozó következik számunkra, egy olyan pozícióról dönthet a meccs, amely továbbjutást érhet. Kőkemény két hónapon vagyunk túl. Megjártuk Tolnát és Baranyát, a mennyben is voltunk, illetve a pokolba is kerültünk. Egy biztos, aki szombaton pályára lép, annak apait-anyait bele kell adnia. Egy olyan teljesítmény, amely a Veszprém ellen vagy éppen a Barcelona elleni meccsek egyes periódusaiban felfedezhető volt, mindenképpen kell, csak így nyerhetünk. Jó érzés a Schaffhausen elleni összecsapásra is visszagondolni, ezekből kell önbizalmat merítenünk. A Zágráb két kemény, kiélezett találkozót vívott a Berlin ellen. Ezek a meccsek is megmutatták az erejüket, illetve a gyengeségüket. Nagy csatára számítok, közönségünk fergeteges segítségére is nagy szükségünk lesz a Zágráb elleni találkozón" - nyilatkozta a Délmagyarnak Skaliczki László vezetőedző.

Vadkerti Attilának, a Pick Szeged szélsőjének dereka „bedurrant", a héten még nem tudott edzeni. Csütörtökön kezelésen volt, ha nem javul a helyzet, akkor injekciót kap a 10. BL-idényét játszó kézilabdás.

"Bárhogyan is állunk fel, nekünk csak egy cél lebeg a szemünk előtt: nyerni kell! És erre képes a csapat, még akkor is, ha nem a legerősebb összeállításban léphetünk pályára. Számunkra nem volt szerencsés a BL-sorsolás, hiszen egyből idegenben kezdtünk, és olyan állapotban, amikor még nem volt meg az összhang közöttünk. Ez mostanra már nagyot változott, sok-sok meccset játszottunk, és összekovácsolódtunk" - jegyezte meg a válogatott szélső.

A szombaton 17:15-kor kezdődő Pick Szeged-Croatia Zagreb Bajnokok Ligája-mérkőzésről élő szöveges tudósításban számolunk be a hatharom.com-n.