Biatlon

Berger hibátlan lövészettel nyerte meg a szezonnyitót

  • VNA

Hibátlan lövészettel és gyors sífutással nyerte meg a biatlon Világkupa első női versenyét a norvég olimpiai bajnok, Tora Berger.

A svédországi Östersundban csütörtökön este a hölgyek első egyéni versenyét rendezték a biatlon Világkupa sorozat 2012/13-as idényében. A 15 km-es táv legjobbja a szám olimpiai bajnoka, a norvég Tora Berger lett, aki sífutásban a leggyorsabbak közé tartozott és mivel mind a 20 lövése célba ért, így végül fölényesen győzött a nála jobban futó, de két célt is eltévesztő - így kétperces időbüntetést kapó - fehérorosz Darja Domracseva előtt. A harmadik helyet a szintén hibátlan lövészetet bemutató orosz Jekatyerina Glazirina szerezte, aki ezzel pályafutása során először végzett dobogón egy Világkupa versenyen. 

A 102 tagú mezőnyben összesen négyen lőttek hibátlanul, a két dobogóson kívül ez még a román színekben versenyző Tófalvi Évának és Ferencz Rékának sikerült, akik a 29. és a 36. helyen zárták a versenyt. A németek számára nem alakult jól a nyitány, az olimpiai és világbajnok Magdalena Neuner visszavonulása után most Andrea Henkel lett a legjobbjuk (8. hely - 2 hiba). A mezőny egyetlen magyar indulója, Szőcs Emőke kilenc lövőhibával a 98. helyen végzett. A Világkupa hétvége a pénteki szünnap után szombaton a sprint versenyekkel folytatódik Östersundban.

Biatlon Világkupa - Östersund (SWE)
női egyéni verseny - 15 km
1. Tora Berger (NOR) 44:33,5 (0 lövőhiba)
2. Darja Domracseva (BLR) +1:03,2 (2)
3. Jekatyerina Glazirina (RUS) +2:10,2 (0)
4. Selina Gasparin (SUI) +3:00,0 (2)
5. Olga Viluhina (RUS) +3:08,8 (1)
6. Jekatyerina Jurlova (RUS) +3:11,1 (1)
.. 98. Szőcs Emőke (HUN) +15:08,7 (9)