Chelsea

Terryék Villas-Boas után Benítezt is kiutálják?

Nincs könnyű helyzetben Rafa Benítez, a Chelsea egy hete kinevezett menedzsere. A spanyol tréner ellen gyűlöletkampányt folytatnak a Kékek szurkolói, és úgy tűnik, a játékosok sem fogadták kitörő örömmel.

A csapatkapitány John Terry még nem épült fel teljesen sérüléséből, de az edzéseket már elkezdte. Vasárnap délután 16-os számú mezben tréningezett, csakhogy a védő eredeti száma a 26-os. Kié volt a 16-os ing? Roberto Di Matteóé, aki hat éven keresztül a Chelsea-ben, és az olasz válogatottban is ezt a számot viselte. Az olasz tréner dresszét egyébként jó néhány szurkoló magával vitte a Manchester City elleni rangadóra (ahol, mint tudjuk, gúnyos feliratokkal és rigmusokkal fogadták Benítezt).

Terry cselekedete egyszerre lehet tisztelgés a csapatot Bajnokok Ligája-diadalra vezető, de a novemberi hullámvölgy miatt menesztett szakember előtt is, de akár hadüzenetként is felfogható. A Kékek "öregjei" idén márciusban már megbuktattak egy menedzsert, André Villas-Boast, a két főkolompos John Terry és Frank Lampard volt.

A City ellen találkozóra kiadott hivatalos programfüzetben Terry meleg szavakkal elbúcsúzott Di Matteótól. "Kiváltáság volt Robbie alatt játszani. Fiatal játékosként felnéztem rá, és rengeteget tanultam tőle. Megtiszteltetés volt, hogy a keze alatt futballozhattam és a kapitánya lehettem. Az, hogy az előző szezonban két trófeát is nyertünk, közte a Bajnokok Ligáját, amit olyan régóta szerettünk volna, egyszerűen hihetetlen volt. Robbie nagyszerű ember, egy legenda. Sok sikert kívánunk neki a jövőre. Egy egyszerű köszönöm nem elég."

Ezután a 31 éves középhátvéd röviden üdvözölte az utódot: "Csütörtökön üdvözöltük új menedzserünket, Rafa Benítezt. Minden játékos várja már, hogy vele dolgozzon." Kérdés, tényleg így érez-e... Ha nem, Benítez húzhatja a rövidebbet.