DVSC

Puhl Sándor egy szituációt az egyik héten így, a másik héten úgy ítél meg - Szima

megosztom

Szima Gábor, a DVSC elnöke csapata kudarcsorozata dacára bízik Kondás Elemérben, Puhl Sándort viszont bírálja.

Szima Gábor szerint kijönnek a gödörből

Szima Gábor, a DVSC elnöke a Győrben elszenvedett, zsinórban immár az ötödik bajnoki vereség után továbbra is higgadt, s töretlenül bízik a csapat vezetőedzőjében, Kondás Elemérben. A klub első embere a Magyar Nemzetnek nyilatkozott.
 
"Ha lehet, akkor még nyugodtabb vagyok, mint a Ferencvárostól elszenvedett vereség után. Ugyanis egyértelműen megtaláltuk a gödörből kivezető utat. Győrben többet birtokoltuk a labdát az ellenfelünknél, a második félidőben beszorítottuk az ETO-t, a játék képe és a helyzetek száma alapján is nyernünk kellett volna. Nem sikerült. Ilyen a futball. Ráadásul egy büntetőt nem adott meg a javunkra a játékvezető, sőt az esetnél a szabálytalankodó győri játékost ki kellett volna állítani" - jelentette ki Szima Gábor.

A debreceni klubelnök arra az esetre célzott, amikor Adamo Coulibaly-t buktatták a győri védők a tizenhatoson belül. A Sport Televízió Harmadik félidő című műsorában Puhl Sándor elemezte az esetet, s arra a megállapításra jutott, hogy szabályos volt a szerelés.

"Puhl Sándor, bár kiváló játékvezető volt, ő sem tévedhetetlen. Több szakemberrel beszéltem a kérdéses helyzetről, s tízből tíz azt mondta, szabálytalan volt a belépő, a győri játékos hátulról akasztotta Coulibalyt. Így értékelte az esetet a szaksajtó is. Ettől még tiszteletben tartom Puhl Sándor véleményét, ő gondolhatja úgy, hogy szabályos volt a megmozdulás. Sokkal inkább azt tartom aggályosnak, hogy Puhl Sándor a játékvezetői bizottság alelnökeként tévéadásban, tehát a széles nyilvánosság előtt hétről hétre pellengérre állítja a kollégáit. Normális esetben a játékvezetői bizottság vezetőinek az értékelése belső ügy. De még ennél is nagyobb gond, hogy Puhl Sándor egy szituációt az egyik héten így, a másik héten pedig úgy ítél meg. A bírók nem tudják, mihez tartsák magukat, s teljesen összezavarodnak. Elárulom, Puhl Sándor televíziós szerepléséről nem egyedül gondolkodom ekképpen."

Szima elmondta, anyagilag a klubjuk továbbra sem áll ott, ahol a magyar topcsapatok.

"A DVSC-nek sajnos nincs annyi minőségi játékosa, mint a közvetlen riválisainak. A költségvetésünk alapján a negyedik-ötödik helyre rangsorolható a klubunk az NB I-es mezőnyben. A mi csapatunk nehezebben viseli el, ha a kulcsjátékosaink kidőlnek. Márpedig az őszi szezon tizenöt bajnoki mérkőzéséből a válogatott labdarúgóink közül Szakály csak tizenegyen, Mészáros kilencen, Varga pedig tízen szerepelt. Az öthónapos kihagyás után visszatért Bouadla Győrben játszotta az első értékelhető meccsét, Novakovics, akit az előző idény legjobb kapusának választottak, rögtön az első bajnoki meccsen, a Győr elleni hazai 4-1-es győzelem alkalmával megsérült. Máté Péter, aki pótolhatta volna Mészárost, szintén nem egészséges. Ezt a sérüléshullámot sajnos nem tudtuk átvészelni" - tette hozzá a klubelnök.

megosztom