NBA

A Brooklyn nyerte a városi rangadót

Hétfőn nyolc mérkőzéssel folytatódott az NBA (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság), a nap legérdekesebb mérkőzése pedig egyértelműen a Brooklyn-New York összecsapás volt, a városi rangadó első felvonását pedig a Nets nyerte.

Gerald Wallace

Brooklyn-New York
96-89 (h.u.)

A Sandy hurrikánnak köszönhetően egészen a 26. játéknapig kellett várni az idei első városi rangadóra New Yorkban. A várakozásoknak megfelelően rendkívül szoros meccset láthattunk, olyannyira, hogy a végén csak Brook Lopez bedobott, majd kihagyott büntetői miatt döntetlennel ért véget a rendes játékidő. A hosszabbításban csúnyán beragadt a Knicks, hiszen a vendégek csak öt pontot szereztek a vendégek 12-jével szemben, így a győztes kiléte nem is lehetett kérdéses.

A meccs körüli óriási felhajtásról Deron Williams beszélt: „Nehéz lenne semmisnek tekinteni a hangulatot és a média felhajtását a meccs körül…”

A mérkőzés legjobbja a 35 pontot illetve 13 lepattanót elkönyvelő Carmelo Anthony volt, de csapattársa, Tyson Chandler is nagyot játszott, ő 28 pontot és 10 lepattanót ért el. A másik oldalon Deron Williams és Brook Lopez is dupla-duplát ért el.

Detroit-Portland
108-101

Idei negyedik győzelmét gyűjtötte be a Portland ellen a Detroit, mindezt ráadásul úgy, hogy a vendégek ismét számíthattak legjobbjuk, LaMarcus Aldridge játékára. A meccset sokkal jobban kezdték a hazaiak, akik egy negyed után már 28-19-re vezettek, ám nagyszünetre felzárkózott a Blazers, mivel a következő etapot Batumék néggyel tudták hozni. A második félidő is hasonlóan szorosan alakult, ám a Blazers a végjátékban már nem tudott veszélyt jelenteni a Pistonsra, így nem folytatódott jól a vendégek túrája.

Ha már játszhatott, akkor rögtön nagyot játszott LaMarcus Aldridge, hiszen 32 pontjával ő volt a meccs legeredményesebb játékosa. A másik oldal jóval kiegyensúlyozottabb volt, hatan is legalább két számjegyű eredményt értek el.

Chicago-Milwaukee
92-93

Ahhoz képest, hogy a Bulls egy nappal korábban fordított felállásban nyerni tudott a Bucks ellen, a „visszavágón már nem ment olyan jól Boozeréknek”. Márpedig minden adott volt esetleges Bulls-sikerhez, hiszen a hazaiak 17 pontos előnyből várhatták a záró etapot, amelyet azonban 30-12-re buktak el.

Richard Hamilton, a hazaiak védője régi szép napjait idézte, hiszen 30 pontot tett a közösbe, ám a vendégek kispadja annyival jobb volt, hogy mindez rendkívül kevés volt a sikerhez.

Memphis-Cleveland
84-78

A nap egyik legsimábbnak ígérkező mérkőzése a Memphis-Cleveland találkozó volt, azonban a Macik a vártnál jóval nehezebben nyertek. A Mike Conleyt nélkülöző hazaiak már félidőben öttel égtek, ami a záró etapra hétre nőtt. A hajrát viszont megint nem bírta a Cavs, és Randolph-ék 22-9-re nyerték azt. Ennek ellenére mégis keserű szájízzel gondolunk erre a találkozóra, mivel mi előzetesen legalább 12 pontos Grizzlies-sikert jósoltunk, így viszont veszteséget kellett elkönyvelnünk.

A hazaiaknál elsősorban a magasemberek játszottak nagyot, Marc Gasol és Zach Randolph egyaránt 19 egységet tett a közösbe, míg a másik oldalon Anderson Varejao volt a legjobb, 15 pontot és 22 lepattanót ért el.

Oklahoma City-Charlotte
114-69

A nap legsimább mérkőzése viszont az Oklahoma City és a Charlotte összecsapása volt, amelyre viszont gyakorlatilag csak a hazaiak érkeztek meg. Félidőben már 64-24-re vezettek ugyanis Duranték, innentől kezdve pedig már csak formalitás volt a találkozó hátralévő része.

A vékony játékpercek miatt igazán kiemelkedő egyéni teljesítményt nem is láthattunk,  a hazaiaknál Hasheem Thabeet például 13 pontot és 10 lepattanót ért el, míg a vendégeknél a legjobb eredmény Jeffery Taylor tíz pontja volt.

Los Angeles Clippers-New Orleans
98-105

A nap legnagyobb meglepetését a New Orleans produkálta, amely a Los Angeles Clippers otthonában tudott nyerni úgy, hogy Anthony Davis még mindig nem léphetett pályára. Az első három negyedet kivétel nélkül a vendégek nyerték, méghozzá sorban három, négy, majd ismét négy ponttal, így a Clippers 28-24-es sikere a záró etapban kevés volt az üdvösséghez.

Ezen a találkozón Caron Butler óriásit játszott, hiszen 33 pontot tett a közösbe, de érdemes kiemelni Chris Pault is, aki 20 pontja mellett csak két gólpasszal maradt el a dupla-duplától. A vendégeknél Greivis Vasquez volt a legjobb 25 ponttal, de érdemes még kiemelni Jason Smith és Austin Rivers produkcióját is, előbbi 17, míg utóbbi 14 pontig jutott a kispadról.

A játéknap további mérkőzésein elsőként sima sikert aratott a San Antonio a fővárosban, majd a Utah Jazz ért el sikert egy szoros meccsen a Denver Nuggets ellen.

NBA
Alapszakasz, 26. játéknap
Brooklyn-New York 96-89 (h.u.)
Washington-San Antonio 92-118
Detroit-Portland 108-101
Chicago-Milwaukee 92-93
Memphis-Cleveland 84-78
Oklahoma City-Charlotte 114-69
Utah-Denver 105-103
Los Angeles Clippers-New Orleans 98-105