NFL

Eli Manningéken ezúttal is fennakadt a Green Bay

  • Molnár Dávid

A profi amerikai futball-liga (NFL) 12. fordulójának vasárnapi utolsó mérkőzésén a New York Giants a Green Bay Packerst fogadta a tavalyi NFC főcsoport-elődöntő visszavágóján. Ahogy a playoffban, úgy most is a Giants nyert, méghozzá hasonlóan könnyedén, mint azt tette januárban.

A New York Giants két vereséggel a háta mögött, ugyanakkor majdnem két hét pihenő után lépett ismét pályára a Green Bay Packers ellen. A két csapat utoljára az NFC főcsoport-elődöntőjében találkozott januárban, akkor a Giants magabiztosan diadalmaskodott a Packers felett idegenben, holott az előjelek inkább az akkori címvédőnek kedveztek. Most is azokból volt kevesebb, akik a Giantst tartották favoritnak, mivel a Packers öt meccses győzelmi sorozattal érkezett New Yorkba.

Eli Manning és társai azonban mindig megérzik, mikor kell igazán összekapni magukat, és nem volt ez másképp most sem az NFC nagy rangadóján. Bár a találkozó gyors touchdown-váltással indult, azt követően a Giants védői pokollá tették Aaron Rodgers és a vendég támadók életét, miközben Manning olyan eredményes formában játszott, amire már hetek óta vártak a Giants-drukkerek. A védők egy fumble-t és egy interceptiont is összeszedtek az első félidőben, míg a támadóegység négy touchdownnal és egy mezőnygóllal zárta az első harminc perc játékidőt.

A szünetben sem tudott ihletet adni Aaron Rodgerséknek Mike McCarthy, a Packers vezetőedzője, és a második félidő első két drive-ja során csupán 15 yardot tudtak megtenni összesen a Giants védői ellen. A kegyelemdöfést végül Eli Manning vitte be, aki 13 yardos touchdown-passzt adott a sérüléséből teljesen felépült Hakeem Nicksnek, ami a harmadik asszisztja volt a Giants irányítójának a meccsen, és egyben pályafutása 200. hatpontos átadása. A találkozót végül 249 yarddal zárta összesen.

Több pontszerzést már nem tudott elkönyvelni egyik gárda sem a hátralévő időszakban - bár mindkét gárda közel járt hozzá, azonban a Packers és a Giants is kockáztatott negyedik próbálkozásnál -, így pedig maradt a 38-10-es magabiztos Giants-siker, ami a lehető legjobbkor jött a címvédő számára. Manningék 7-4-es mutatóval és megnyugtató, kétmeccses előnnyel vezetik az NFC keleti csoportját a Dallas és a Washington előtt, míg a Packers hasonló mérleggel visszacsúszott az NFC északi kvartettjének második helyére a Chicago mögé.