Biatlon

A döntésem végleges, nem térek vissza - Neuner

  • VNA

Hiába szeretnék sokan, nem tervezi a visszatérést a németek olimpiai és világbajnok biatlonosa, Magdalena Neuner.

Vasárnap a svédországi Östersundban rendezett vegyes váltó versennyel kezdetét vette a biatlonosok 2012/13-as Világkupa sorozata. Az esemény kapcsán a német sajtóban ismét megkeresték Magdalena Neunert. Az előző évad végén visszavonuló, még mindig csupán 25 éves klasszist többször is kérdezték már az esetlegese visszatérésről, most éppen ezért akarta végleg lezárni az újrakezdés témakörét.

A német sport egyik legismertebb sztárját mostantól már csak civilben láthatjuk - Fotó: olympics.com

"Nem tudom jelenleg elképzelni, hogy újra kedvem lenne a kemény edzésmunkához. Ha manapság lemegyek mondjuk 45 percet futni az erdőbe, akkor rendre olyan érzésem van utána, hogy ennyi megerőltető mozgás éppen elég volt a testemnek, hiszen ha többet vállalnék, mindenhol fájna" - nyilatkozta Neuner, akiben saját bevallása szerint már nincs meg a mindent elsöprő akarat, anélkül pedig nem is lenne értelme a visszatérésben gondolkozni. "Nem tudnám már magamat naponta több órán keresztül kínozni az eredmények érdekében. Eleget dolgoztam a sikerekért, most egészen más dolgokkal akarok foglalkozni" - tette hozzá Neuner.

A német női biatlon sport legeredményesebb versenyzője természetesen nagy űrt hagy maga mögött, kérdés, hogy a sikerek elmaradása milyen hatással lesz majd a sportág megítélésére Németországban. Neuner távozása után Andrea Henkel veheti át a vezér szerepet és sokan kíváncsiak a nyáron sífutóból biatlonossá "átváltozó" Évi Sachenbacher-Stehle bemutatkozására is.