Premier League

Walesi döntetlenjével az alsóházban maradt a Liverpool

A Liverpool 0-0-s döntetlent ért el a Swansea City otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában.

Brendan Rodgers visszatért a Liberty Stadionba. Az északír menedzser 2010 júliusában érkezett a Swansea Cityhez, és két év alatt a haldokló klubot a harmadosztályból a Premier League-be vezette, majd ott az első évben látványos támadófutballal a 11. helyen végzett a csapat. Ez jó ajánlólevélnek bizonyult, a Liverpool a nyáron kivásárolta a walesi egyesülettől. A Vörösök - továbbra is - hullámvasutaznak a PL-ben, de a vezetők ígéretük szerint csapatot építeni szerződtették Rodgerst, aki most másodszor vezette korábbi együttese ellen Gerrardékat. A két gárda szűk egy hónapja a Ligakupában ugyanis összecsapott, a Swansea 3-1-re nyert az Anfielden.

A 9. percben máris megkezdhette volna a visszavágást a Pool, Sterling nagy helyzetben, de 15 méterről, kissé jobbról eltörte a labdát. A 12. percben Gerrard szöglete után Johnson fejelt, de jócskán célt tévesztve. A másik oldalon szabadon hagyták a védők Routledge-et, aki jobbról, 14 méterről a rövid sarok felé lőtt, Reina vetődött a labdára.

A 17. percben José Enrique becsúszva érkezett egy jobb oldali ebadásra, testről alig pattant a bal sarok mellé a labda. Oda-vissza sorjáztak a helyzetek, a 24. percben Glen Johnson elöl ragadt, José Enrique hozta ziccerbe, ám a válogatott védő hat méterről a kapusba lőtt. Négy perccel később Pablo 18 méterről a bal sarok mellé csavart, majd Gerrad eladta a labdát, De Guzmán 18-ról jócskán a kapu mellé lőtt passz helyett. Sterling jobbról, 14 méterről a felső lécre tüzelt, nem sokkal később Enrique talált a kapuba, de lesről. A 37. percben Pablo Hernández tekert kevéssel a bal felső felé. Jó iramú első félidő után 0-0-al vonultak a csapatok szünetre.

A folytatásban inkább a meddő küzdelem dominált, az 56. percben Gerrard kísérletét könnyedén védte Gerhard Tremmel, a 60. percben Michu fejese sem okozott problémát Reinának. A 72. percben Suárez jobbról, tíz méterről lőtt, kevéssel mellé. Brendan Rodgers Joe Cole-t és Jonjo Shelveyt cserélte be, a hajrában Suáreznek volt egy ígéretes lehetősége, de középre ment a labda, Tremmel hárított. Pablo Hernández 18 méteres szabadrúgása centikkel kerülte el a bal felsőt. A hosszabbításban Shelvey bombáját fogta a német kapus.

A Liverpool többet tett meg a győzelemért, de meg kellett elégednie egy ponttal Walesben. A Vörösök ugyan nyolc forduló óta veretlenek a Premier League-ben, de ezalatt csak háromszor nyertek.

Premier League, 13. forduló:
Swansea City-FC Liverpool 0-0
 
Később:
Southampton-Newcastle United 16.00
Chelsea-Manchester City 17.00
Tottenham Hotspur-West Ham United 17.00
 
Szombaton játszották:
Aston Villa-Arsenal 0-0
Manchester United-Queens Park Rangers 3-1 (0-0)
Everton-Norwich City 1-1 (1-0)
Stoke City-Fulham 1-0 (1-0)
Wigan Athletic-Reading 3-2 (0-1)
Sunderland-West Bromwich Albion 2-4 (0-2)